Ανακαινίστηκε το Α.Τ. Παραμυθιάς με χρήματα Παραμυθιώτη

Ο Παραμυθιώτης Μιχαήλ Φούντογλου, ο οποίος ασχολείται στην Αθήνα με τα ναυτιλιακά, είναι ένας σύγχρονος ευεργέτης για την κωμόπολη της Παραμυθιάς, αλλά και γενικότερα αναπτύσσει φιλανθρωπική δράση. 

Η καρδιά του δεν έχει απομακρυνθεί από τον τόπο του και με μεγάλη προθυμία φαίνεται χρήσιμος, όποτε χρειάζεται.

Μεταξύ άλλων διέθεσε το κύριο μέρος των χρημάτων, υπήρξαν και κάποιες άλλες δωρεές,  για την εκ βάθρων ανακαίνιση του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς, το στελεχιακό δυναμικό του οποίου προσφέρει υψηλής ποιότητας αστυνομικές υπηρεσίες,  και την Παρασκευή 2-12-2022 τελέστηκε αγιασμός στον αναμορφωμένο χώρο.

Μάλιστα ο κ. Φούντογλου παρέλαβε και τιμητική πλακέτα για την ενέργειά του αυτή, η οποία είναι αξιέπαινη και αποκαλύπτει, για μια ακόμη φορά, τις αγνές προθέσεις για την γενέτειρά του.

Στις δύσκολες ημέρες, που διανύουμε, ο Μιχαήλ Φούντογλου αναδεικνύει την ηθική αξία της φιλανθρωπίας και οι πράξεις του αποτελούν ένα φωτεινό παράδειγμα, που καταγράφεται με ευγνωμοσύνη όχι μόνο στη μνήμη, αλλά και στις καρδιές των ανθρώπων. 

Να σημειωθεί ακόμη ότι, με παρότρυνση και του οικογενειακού του φίλου και πληρεξούσιου δικηγόρου του Θωμά οικονόμου, ο οποίος διακρίνεται για το πνεύμα ευθύτητας και προσφοράς του, καθιέρωσε, στη μνήμη του αείμνηστου πατέρα του, ενός διαλεχτού ανθρώπου, Ελευθέριου Φούντογλου (που απεβίωσε στην Παραμυθιά στις 2/11/2005)  δύο χρηματικές υποτροφίες υπέρ των δύο πρώτων αποφοίτων μαθητών των σχολικών  μονάδων, που θα αριστεύουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις στα ΑΕΙ της ημεδαπής και θα συγκεντρώνουν την υψηλότερη βαθμολογία.

Είναι, λοιπόν, πολύτιμη η συνεισφορά του στην κωμόπολη και τους κατοίκους της Παραμυθιάς και αποτελεί έναν φωτεινό φάρο στη σκοτεινιά της κοινωνίας μας.

Άνθρωποι με ευαισθησία αληλεγγύης, όπως ο κ. Φούντογλου, αποτελούν ελπίδα ότι η φεγγοβολή της ανθρωπιάς δεν χάθηκε και η κοινωνία δεν έχει βυθιστεί στο βάθος ενός ατέρμονος χάους. 

***
Στην εκδήλωση παρέστησαν οι βουλευτές Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας της Ν.Δ. και Μάριος Κάτσης του ΣΥΡΙΖΑ, ο δήμαρχος Παραμυθιάς Γιάννης Καραγιάννης, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου Σταυρούλα Μπραΐμη, οι τοπικές αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές κ. ά. 

ΗΛΙΑΣ ΜΑΚΟΣ