"Στηριζόμαστε στην παραγωγή μας..."

 • Με… άρωμα Ηπείρου πλημμύρισε επί ένα τριήμερο η καρδιά της Αθήνας. Αφορμή αποτέλεσαν οι εκδηλώσεις για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής μας στο Ζάππειο Μέγαρο που συνδιοργάνωσαν η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων και η Περιφέρεια Ηπείρου.

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στα εγκαίνια των εκδηλώσεων, τα οποία έκανε ο Γιαννιώτης Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας. Μεταξύ άλλων, το «παρών» έδωσαν επίσης και χαιρέτισαν την πρωτοβουλία ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς και η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων Χριστίνα Βαγενά. 

Ο Κώστας Τασούλας

Στον χαιρετισμό του ο Κώστας Τασούλας υπογράμμισε πως μέσω των εκδηλώσεων στο Ζάππειο Μέγαρο, «στεγάζεται και φιλοξενείται και προβάλλεται και αναδεικνύεται η ηπειρωτική ποιότητα στον διατροφικό κυρίως τομέα, η ηπειρωτική φιλοδοξία να κατακτηθούν οι αγορές και οι εγχώριες αλλά ακόμη και οι διεθνείς, η ηπειρωτική νοικοκυροσύνη, το ηπειρωτικό γούστο, η ηπειρωτική σχέση με τη φύση, η αδιατάρακτη ηπειρωτική σχέση με τη φύση, η οποία δημιουργεί όλα αυτά τα καταπληκτικά προϊόντα τα οποία μας επιτρέπουν να ζούμε, να διατρεφόμαστε  με τρόπο ο οποίος είναι υγιεινός, ανθρώπινος, φυσικός». 

Ο κ. Τασούλας συνεχάρη την Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία, όπως τόνισε, «εδώ και πολλά χρόνια συστηματικά τονώνει αυτή την αυτοπεποίθηση των ηπειρωτών αγροτών και κτηνοτρόφων, την αυτοπεποίθηση για τα προϊόντα τους, τα οποία όχι μόνο τα παράγουν αλλά και τα στολίζουν με πολύ καλές συσκευασίες», ενώ ειδική μνεία έκανε στους ίδιους τους Ηπειρώτες παραγωγούς, οι οποίοι, όπως είπε, «προβάλλουν την Ήπειρο, προβάλλουν την αστείρευτη και αμόλυντη ακόμη φύση της». Έκανε δε λόγο για τον μεγάλο στόχο της όλης προσπάθειας που εκτείνεται εντός και εκτός συνόρων της χώρας που δεν είναι άλλος από το να κατακτήσει η Ήπειρος τις καρδιές και των Ελλήνων αλλά και των διεθνών αγορών. 

Η νέα Μεγάλη Ιδέα…

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της Βουλής μίλησε για τη νέα Μεγάλη Ιδέα η οποία ήταν αυτή που εκτέθηκε στο Ζάππειο και την περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο: «Η ιδέα της ευημερίας, της προκοπής, αλλά της προκοπής που είναι βασισμένη στην παραγωγή, δηλαδή στις δικές μας δυνάμεις. Και αυτή τη νέα Μεγάλη Ιδέα την υπηρετούμε όλοι, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, προφανώς την υπηρετεί η Περιφέρεια Ηπείρου, προφανώς την υπηρετούν οι συμπατριώτες μας που εκθέτουν τα προϊόντα τους και προφανώς καλούμεθα και εμείς, οι οποίοι έχουμε αιρετό αξίωμα, να δώσουμε ακόμη περισσότερα ώστε αυτή η νέα Μεγάλη Ιδέα της προκοπής, της ευημερίας, της παραγωγής, να συνεχίσει να υπηρετείται σε έναν κόσμο ο όποιος θα ξεφύγει, ελπίζω σύντομα, από την παραφροσύνη των πολέμων και θα στραφεί στον ανταγωνισμό που σήμερα βλέπουμε εδώ, στον ανταγωνισμό της ποιότητας, στον ανταγωνισμό της εμπορικής φιλοδοξίας, στον ανταγωνισμό της προστασίας της φύσης», τόνισε με έμφαση.