ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Περί της αναμνηστικής επιγραφής..

"Θόρυβος" προέκυψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας λόγο για συντακτικό λάθος στην αναμνηστική επιγραφή, η οποία πολύ ορθά τοποθετήθηκε, στο χώρο, που κάποτε υπήρχε το παλαιό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας.

Ειδικότερα η εκπαιδευτικός Μαρία Λαμπρίδου επεσήμανε ότι "...επιτρέψτε μου όμως να γκρινιάξω λίγο για εκείνο το παραπανίσιο «νι» στο ρήμα «ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ». Όπως θα μας έλεγαν και οι παλιοί μας φιλόλογοι, ο τύπος αυτός είναι γ΄ πρόσωπο πληθυντικού και δεν ταιριάζει με το υποκείμενο, που είναι ένα, το παλιό γυμνάσιο".

Ακόμη σε σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης   επισημάνθηκε  ότι "πριν τοποθετηθεί και γίνει αποκάλυψη της επιγραφής, θα μπορούσε να καθαριστεί το πάνω μέρος της κολώνας και να μην  φανεί το..."( πρόκειται για υβριστική φράση κατά του συστήματος).

Κατά τη γνώμη μας τα θέματα αυτά, αν και ισχυρίζονται κάποιοι ότι δείχνουν μια προχειρότητα, δεν είναι τόσο σημαντικά και μπορούν να διορθωθούν. Άλλωστε μικρολαθάκια και παραλείψεις γίνονται απ' όλους μας. Ανθρώπινο είναι και δεν χρειάζεται υπερβολική προσέγγιση... 

Βασικό για μας είναι, γιατί δεν έχει διασωθεί, τότε, που θα μπορούσε, όπως θα έπρεπε, ως διατηρητέο μνημείο το παλαιό Γυμνάσιο.

Καλή η επιγραφή, άριστη η τοποθέτησή της, αλλά το μνημείο λείπει και δεν μπορεί φυσικά να...ξαναζωντανέψει.

Ο ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ