Έφυγε από τη ζωή αξιαγάπητος πρώην βουλευτής...

Βαθιά θλίψη στην Άρτα και γενικά στον πολιτικό κόσμο προκάλεσε η χθεσινή είδηση του θανάτου του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Τσιρώνη, ο οποίος σε ηλικία 62 χρόνων νικήθηκε από τον καρκίνο. 

Όπως και σε ολόκληρη τη ζωή του, έτσι και την περίοδο της ασθένειά τους υπήρξε αξιοπρεπέστατος, σοβαρός, μειλίχιος, χωρίς ακρότητες και πάντα καλοσυνάτος.

- Συλλυπητήρια δήλωση για τον Αρτινό πρώην Βουλευτή έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο οποίος υπογραμμίζει ότι «στη θητεία του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο (2007-2012) εκτέλεσε με συνέπεια και αποτελεσματικότητα τα καθήκοντά του, ενώ εργάστηκε με πάθος για την προώθηση των ζητημάτων που αφορούσαν τόσο στην εκλογική του Περιφέρεια, όσο και στην επίλυση προβλημάτων της Ηπείρου. Στην οικογένεια και τους οικείους του απευθύνω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια». 

- Τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Δημήτρη Τσιρώνη εξέφρασε και ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Χρήστος Γκόκας. «Ο Δημήτρης Τσιρώνης αγωνίστηκε σταθερά και επίμονα, συμμετέχοντας και αναλαμβάνοντας πολλές και διαφορετικές θέσεις ευθύνης στη δημόσια και στην πολιτική ζωή της χώρας μας. Εκλέχτηκε δύο φορές βουλευτής Άρτας σε δύσκολες εποχές για τη χώρα μας, δίνοντας με σθένος τις δικές του κοινοβουλευτικές μάχες. Τελικά έχασε την άνιση μάχη, αντιμετώπισε όμως με γενναιότητα την ασθένεια που τον ταλαιπώρησε τα τελευταία χρόνια». 

- Δήλωση για τον Δημήτρη Τσιρώνη έκανε και η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη. «Ο Δημήτρης ήταν ένας ακέραιος πολιτικός, πιστός στις ιδέες του, στις αξίες του, στις αρχές του. Πάνω από όλα όμως ήταν ένας αξιοπρεπής, σεμνός, ανήσυχος και ανοιχτός στους άλλους άνθρωπος, που με τίμησε με τη φιλία και την εμπιστοσύνη του, συνοδοιπόρος στις συζητήσεις μας, στις κοινές ανησυχίες και προβληματισμούς μας για τα τεκταινόμενα στον τόπο».

Ο Δημήτρης Τσιρώνης διετέλεσε Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου. Διετέλεσε Πρόεδρος Προανακριτικής και μέλος Εξεταστικών Επιτροπών της Βουλής.

Ήταν μέλος της Επιτροπής Περιφερειών και της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής.

Εκτέλεσε χρέη Διευθυντού της Γραμματείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Σύμβουλος Υπουργού Παιδείας και Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Γεωργίας (2001). Έχει διατελέσει επίσης μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ. 

Σπούδασε Οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.). Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης με ειδίκευση την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Περιφερειακή Ανάπτυξη.