Παπαδιά με τρία παιδιά πέτυχε στην Ιατρική Ιωαννίνων με 19.720 μόρια!!!

Φωτ. "Μαχητής Άρτας"
Αληθινό κατόρθωμα και δύναμη ψυχής. Παππαδιά στην Άρτα, με τρία παιδιά,  η Μαρία Παυλίδη, με στόχο την προσφορά στο συνάνθρωπο, έκανε το όνειρό της πραγματικότητα, να εισαχθεί στην Ιατρική Σχολή. 

Συγκέντρωσε στις πανελλαδικές 19. 720 μόρια (μαθηματικά 20, ανατομία 20, υγιεινή 20 και Έκθεση 18,6). 

Σύμφωνα με το maxitisartas.gr, που ανέδειξε το θέμα με ρεπορτάζ της Ειρήνης Κατσούλα, η πρεσβυτέρα έχει ήδη πλούσια επιστημονική μόρφωση. Απόφοιτη της Γεωπονικής Σχολής Αθηνών και με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. 

Σ' αυτή την τιτάνια προσπάθειά της να εισαχθεί στην Ιατρική Σχολή, που δεν ήταν εύκολη υπόθεση, είχε συνοδοιπόρο τον σύζυγό της π. Αντώνιο, αλλά και την κατανόηση των τριών μικρών παιδιών της.

Και έδειξε ότι δεν πρέπει να ορεγόμαστε τη χαρά δίχως το μόχθο της, γιατί είναι σαν να πάμε να φάμε καρύδι, χωρίς να το σπάσουμε. 

Την κοπιώδη προσπάθειά της τη συνόδευσε, όπως κανονικά επιβάλλεται, ο ιδρώτας.

Έτσι μόνο το ήθος της δημιουργίας και της επιτυχίας, γίνεται δημιουργία και επιτυχία του ήθους. 

Τι να πει κανείς... Τα λόγια είναι λίγα για να περιγράψουν το θαυμαστό γεγονός. Οι λέξεις δεν αρκούν...  Τέτοιες γυναίκες είναι όχι μόνο παραδείγματα, αλλά και τρανές αποδείξεις ότι όταν ο άνθρωπος θέλει να επιτύχει κάτι, το μπορεί...

Βέβαια η πρεσβυτέρα από την Άρτα δεν προβλήθηκε εκτενώς από τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης, που δίνουν, όμως,  χρόνο και χώρο σε άλλες θλιβερές περιπτώσεις!

Μέσα στην απελπισία των καιρών, τέτοιες φωτεινές μορφές έρχονται να μας θυμίσουν ότι η ελπίδα δεν χάθηκε ακόμη.

Ότι υπάρχουν καρδιές αγωνιζόμενες για το καλύτερο, που έχουν την πρόθεση και τη δυνατότητα να αλλάξουν, ναι το μπορούν, αρκεί να το πιστέψουμε όλοι μας,  την τελματωμένη κοινωνία μας. 

Η. Μ.