Με επιτυχία η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Βαγγέλη Μάστορα "Όταν ήμουν Δήμαρχος"


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Ιουνίου η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Βαγγέλη Μάστορα "Όταν ήμουν Δήμαρχος" στη Σαγιάδα, τα  έσοδα από την πώληση του οποίου διατίθενται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φιλιατών.

Αυθόρμητος και ασυμβίβαστος έδωσε μάχες για να μην βαλτώσει και βουλιάξει  η ελπίδα για τον τόπο του σαν αχυρένια βάρκα. Έτσι αναστήλωσε ερειπωμένα "οχυρά",  έχοντας ως δύναμη τη θέλησή του και τη συμπαράσταση μεγάλης μερίδας των συντοπιτών του. 

Το βιβλίο περιλαμβάνει τα πεπραγμένα των δημοτικών αρχών του τ. Δήμου Σαγιάδας, που ήταν επικεφαλής ο Βαγγέλης Μάτορας (από το 2002 έως το 2010), τα οποία για τα δεδομένα της περιοχής, όχι απλά δεν ήταν λίγα, αλλά ήταν υπεραρκετά. 

Περιγράφονται οι προσπάθειες, που ήταν αγωνιστικές και δυναμικές και επίπονες και επίμονες και διεκδικητικές, αλλά και πρωτοποριακές για την εποχή εκείνη και έφεραν αποτελέσματα σε έργα υποδομής, τα οποία σήμερα είναι αρκετά χρήσιμα, αλλά είχαν δρομολογηθεί και άλλα, τα οποία δεν πρόλαβαν να υλοποιηθούν.  

Στο βιβλίο αναφέρονται και οι αντιδράσεις των πολιτικών αντιπάλων του, αλλά και οι "παρανομίες" του προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες. 

Μάλιστα κατέληξε και στα δικαστήρια πολλές φορές, με όλες τις αποφάσεις να είναι απαλλακτικές, ενώ και επεισόδια είχε με τότε κυβερνητικούς παράγοντες, ώστε να επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους δημότες του. 

Μίλησε ο ίδιος ο συγγραφέας και πρώην δήμαρχος Βαγγέλης Μάστορας, ενθυμούμενος διάφορα περιστατικά από τη θητεία του, και εστίασε κυρίως στην κοινωνική πολιτική του πρώην Δήμου Σαγιάδας επί των ημερών του, που είχε ευρείες διαστάσεις. 

Σύντομες  παρεμβάσεις, με τις οποίες εγκωμίασαν το πρόσωπο και τη δράση του, έκαναν ο δήμαρχος Φιλιατών Σπύρος Παππάς, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαγιάδας, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σαγιάδας και ο πρώην υφυπουργός Αντώνης Μπέζας. 

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τους προέδρους και τα διοικητικά συμβούλια των Πολιτιστικών Συλλόγων Σαγιάδας, Ασπροκκλησίου, Κεστρίνης, Σμέρτου και Ραγίου, και το παρών έδωσαν, εκτός των προαναφερομένων, ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Ν.Δ. Βασίλης Γιόγιακας, ο αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ιλιάνα Σπανοπούλου, η πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Ρεγγίνα Δηλαβέρη, πρώην συνεργάτες του κ. ά.

Ο Βαγγέλης Μάστορας κατά τη διάρκεια της δημαρχιακής του θητείας ακροβάτησε σ' ένα τεντωμένο σχοινί, δεν σταμάτησε ποτέ να εκπλήσσει και να σπέρνει τ' όνειρο και να το κάνει με πόθο να καρπίσει. 

π. ΗΛΙΑΣ ΜΑΚΟΣ