Εορτάστηκε στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Εορτάστηκε στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, έδρα του 6.28 Τάγματος Πεζικού, η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Μετά τη δοξολογία στο ναό του αγίου Δημητρίου, εκφωνήθηκε από αξιωματικό η  Ημερήσια Διαταγή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κων/Νου Φλώρου.


Μεταξύ άλλων υπογραμμίζεται στην Ημερήσια Διαταγή ότι "η Ελλάδα μας προοδεύει και ευημερεί μέσα σε ένα περιβάλλον ειρήνης που δημιουργεί η σκληρή ισχύς της Χώρας, δηλαδή οι Ένοπλες Δυνάμεις της. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπως η σημερινή, που χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη και συνεχή ανάδυση πολλαπλών και πολυδιάστατων προκλήσεων και απειλών, οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν τον ισχυρό και αποφασιστικό αποτρεπτικό παράγοντα που φρουρεί αποτελεσματικά τα ελληνικά και ταυτόχρονα τα ευρωπαϊκά σύνορα σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, καθιστώντας την Χώρα μας μια όαση ασφαλείας και σταθερότητας μέσα στην ταραγμένη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου".

Ακόμη επισημαίνεται πως "η προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων είναι πράγματι τεράστια, και είναι προσφορά κατά πρώτον σε θυσίες, θυσίες ανείπωτες και σε αίμα, το αίμα όλων εκείνων που από τα πανάρχαια χρόνια μέχρι σήμερα έπεσαν ηρωικά στο βωμό του καθήκοντος, ποτίζοντας το δέντρο της Ελληνικής Ελευθερίας".

Και προστίθεται: "Η Ελληνική Πολιτεία τιμά όμως σήμερα και τον καθέναν και την καθεμία από εσάς, που αποτελείτε το μοναδικό, ξεχωριστό και πανάξιο προσωπικό των τριών Κλάδων και των Κοινών Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Σας τιμά και σας ευχαριστεί για την άοκνη, πιστή και επιτυχή εκτέλεση της Αποστολής σας, που δεν είναι άλλη από την σκληρή προς πόλεμον προπαρασκευή και τη διατήρηση υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας για την υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας, της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας έναντι οποιουδήποτε επιβουλέα, όποτε και εάν χρειασθεί".

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων της πόλης.