΄Εδωσε στον Πρωθυπουργό την εικόνα του αγίου Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις - Και άλλα ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

Κατά την παραμονή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα Γιάννινα, με αφορμή το προσυνέδριο της Ν.Δ., δεν ήταν λίγοι αυτοί, κυρίως πολιτικοί, πολιτευόμενοι και αυτοδιοικητικοί, που... πλασάρονταν δίπλα του, για μια φωτογραφία. Τους ενδιέφερε η δημοσιότητα, αλλά και το φωτογραφικό τους αρχείο για την κατάλληλη στιγμή...
*** 
«Ο χώρος της Περιφέρειας, αγαπητέ Αλέκο (Καχριμάνη), αρχίζει να μου γίνεται εξαιρετικά οικείος» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη  σύσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Και εξηγήθηκε, αποκαθιστώντας και μια φήμη για τα τσίπουρα, που τελικά, όπως ανέφερε, δεν ήπιε παλαιότερα στα ορεινά των Ιωαννίνων.

«Μάλιστα κάποιοι θεωρούν ότι η οικειότητα μου με την Ήπειρο είναι τέτοια που φαντάζονται και επισκέψεις μου στην Ήπειρο χωρίς καν να έχω έρθει εδώ και να πίνω τσίπουρα η ουίσκι με τον κ. Αμυρά, ενδεχομένως στο δικό τους φαντασιακό κόσμο των fake news. Σήμερα όμως δεν μιλάμε για fake news, μιλάμε για πραγματικά έργα, τα οποία υλοποιούνται και τα οποία αλλάζουν ουσιαστικά την όψη της Ηπείρου» πρόσθεσε.

***

Ο πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας μίλησε, με την ευγλωττία που τον διακρίνει, αλλά και το ουσιαστικό νόημα, που έχουν τα λόγια του, για τους οικογενειακούς ιστορικούς  δεσμούς του Πρωθυπουργού  με την Ήπειρο,  αλλά και με τη Δυτική Μακεδονία, όπου πολέμησε τo 1912 ο παππούς του Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα συμμετείχε στη Σιάτιστα ως επικεφαλής σώματος Κρητών εθελοντών.

***

Το δώρο, που προσέφερε εγκάρδια ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη σύσκεψη, την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, στην Περιφέρεια Ηπείρου, ήταν μια ασημένια εικόνα του νεομάρτυρα αγίου Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις. 

Χαρακτηριστικά είπε στον κ. Μητσοτάκη επιδίδοντας την εικόνα: "Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας εδώ και σας δίνω την εικόνα του αη Γιώργη μας. Τιμάται σ' όλα τα Βαλκάνια, γιατί με αυτόν πορευόμασταν οι Ηπειρώτες. Είναι ο προστάτης μας...". 

***

Αναφερόμενος στις παράνομες εισαγωγές γαλακτομικών προϊόντων ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε μια συνάντηση με τον κ. Καχριμάνη στη Σαμαρίνα το 2018: 

"Ναι, έχει δίκιο ο Αλέκος να θυμάται μία συνάντησή μας η οποία είχε γίνει στη Σαμαρίνα το 2018, όταν συζητώντας με τους ορεινούς κτηνοτρόφους της περιοχής είχα δεσμευτεί ότι θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να μπορέσουμε να εξαλείψουμε τα κυκλώματα παράνομων εισαγωγών και νομιμοποιήσεων προϊόντων τα οποία βαφτίζονται ελληνικά και τα οποία εκ των πραγμάτων κρατούσαν χαμηλά τις τιμές των πραγματικών ελληνικών προϊόντων".

Βέβαια, το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει, ωστόσο έχουν γίνει αρκετά βήματα, προς τη σωστή κατεύθυνση. 

***

Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού στην πρόβλεψη της προέδρου της ΔΕΕΠ, Λένας Σταμάτη, ότι θα είναι πρωθυπουργός και την επόμενη τετραετία. «Σε αντίθεση με κάποιους που εμφανίζονται ως αυριανοί πρωθυπουργοί, εμείς λέμε ότι είμαστε πρωθυπουργοί όσο μας εμπιστεύεται ο ελληνικός λαός», απάντησε ο Κ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας ότι «εργαζόμαστε για να συνεχίσουμε να έχουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών».

***

Για τα πολλά μηνύματα στο κινητό, που του στέλνει ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκειά της σύσκεψης, την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, στην Περιφέρεια Ηπείρου.

"Είχα πει χαριτολογώντας στην προηγούμενη επίσκεψή μου ότι κάνεις Περιφερειάρχης δεν μου στέλνει περισσότερα μηνύματα από τον Αλέκο. Το είχα πει ελπίζοντας ότι ίσως να τον αποθαρρύνω. Είχε το ανάποδο αποτέλεσμα, διότι από τότε μου στέλνει διπλάσια μηνύματα, αλλά βασικά είναι για καλό, γιατί με αυτόν τον τρόπο κρατάω και εγώ τη ζωντανή την επικοινωνία μου με αυτήν την πλευρά της Ελλάδος, με αυτήν την Περιφέρεια την οποία τόσο πολύ αγαπώ και τόση οικειότητα αισθάνομαι".

***

Επιτυχημένη και αποδοτική ήταν η πρωτοβουλία  να έχει ο πρωθυπουργός συζήτηση με νέους επαγγελματίες και εργαζόμενους στο πλαίσιο του προσυνεδρίου της ΝΔ στα Γιάννινα. 

Πέντε ήταν συνολικά,  τρεις από τα Γιάννινα, ένας από τη Φλώρινα και μία από την Πάτρα.

Πρόκειται για την 25χρονη Γιαννιώτισσα φαρμακοποιό Ναταλία Τσακούμη, τον 37χρονο Φλωρινιώτη αγρότη-ζωοτέχνη Παναγιώτη Μαυρίδη, την 26χρονη Γιαννιώτισσα πτυχιούχο Εφαρμοσμένων Οικονομικών και μέτοχο της εταιρίας "Κολιονάσιου" Άρτεμη Κολιονιάσιου, την 26χρονη Πατρινή πολιτική μηχανικό Βασιλική Σταυροπούλου και τον 25χρονο Γιαννιώτη πτυχιούχο μηχανικό βιομηχανικών συστημάτων και μάνατζερ στην εταιρία "Βίκος". 

Έθεσαν τους προβληματισμούς τους και εξέθεσαν τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν στο χώρο της εργασίας τους, ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας. 

***

Πληθώρα κυβερνητικών παραγόντων ακολούθησε τον κ. Μητσοτάκη στα Γιάννινα, όπου έγιναν και σημαντικές εξαγγελίες έργων. Το ζήτημα είναι να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις και να μη μείνουν ως απλές υποσχέσεις.