Πόσο επ' αόριστον;

Είμαστε σε μια εποχή, που και το αυτονόητο είναι επίτευγμα, όταν κατορθώνεται.

Η λειτουργία υποκαταστήματος Τράπεζας στους Φιλιάτες, μόνο της Εθνικής έχει απομείνει, υπό φυσιολογικές συνθήκες θα θεωρούνταν δεδομένη.

Να, όμως, που στην εποχή μας, εποχή ανακατατάξεων, τίποτα δεν είναι δεδομένο...

Έτσι κρίνεται ως θετική εξέλιξη το γεγονός της συνέχισης της λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στους Φιλιάτες, που το κλείσιμό της είχε προγραμματιστεί για τις 14 Ιανουαρίου. 

Έγιναν δύο ανακοινώσεις επί του θέματος τοπικών παραγόντων, κατόπιν διαβεβαιώσεων των εν Αθήναις αρμοδίων  παραγόντων. 

Η μία από το βουλευτή της Ν.Δ. Βασίλη Γιόγιακα, που δεν διασαφηνίζει, τουλάχιστον κατά τη δική μας αντίληψη, αν είναι μόνιμη ή προσωρινή η απόφαση για μη αναστολή της λειτουργίας του υποκαταστήματος.

Και η άλλη, του δημάρχου Φιλιατών Σπύρου Παππά, που λέει ότι θα συνεχίσει επ' αόριστον τη λειτουργία της η Τράπεζα, σύμφωνα  με όσα του μετέφεραν οι υπεύθυνοι.

Το επίρρημα επ' αόριστον δηλώνει μια ακαθόριστη, μη συγκεκριμένη στιγμή στο μέλλον.

Και το ερώτημα είναι, δεν αφορά, βέβαια ούτε στον κ. Παππά, ούτε στον κ. Γιόγιακα, αφού σίγουρα θέλουν την Τράπεζα στην κωμόπολη και κάνουν αποδεδειγμένα ό,τι μπορούν γι' αυτό, αλλά εκείνους, που λαμβάνουν τις αποφάσεις, κεντρικά, πόσο επ' αόριστον; 

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ

"Συνεχίζει τη λειτουργία του το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στους Φιλιάτες, το οποίο είχε αποφασιστεί να κλείσει στις 14 Ιανουαρίου του 2022. Όπως προέκυψε από τις επαφές, που είχε τις τελευταίες εβδομάδες ο Βασίλης Γιόγιακας με κυβερνητικά στελέχη και την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, κρίθηκε σκόπιμο να διατηρηθεί το υποκατάστημα,  ώστε να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται οι δεκάδες κοινότητες και οικισμοί του Δήμου και κυρίως ο ηλικιωμένος πληθυσμός τους. 

«Όλοι όσοι αγωνιστήκαμε για να μείνει ανοιχτή η Εθνική στους Φιλιάτες είχαμε τονίσει ότι το υποκατάστημα πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει, για λόγους κοινωνικούς, όχι επιχειρηματικούς. Για να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους οι συμπολίτες μας που είναι δύσκολο έως αδύνατο να πηγαινοέρχονται στην Ηγουμενίτσα και που δεν μπορούν να κάνουν συναλλαγές από το κινητό, όπως οι νεότεροι. Ευχαριστώ και δημόσια όλους όσοι συνέβαλαν στη θετική κατάληξη αυτής της προσπάθειας», δήλωσε ο Βασίλης Γιόγιακας".

Ο ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

"Οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και σε συνεργασία με τον βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Βασίλη Γιόγιακα απέδωσαν καρπούς. Η Εθνική τράπεζα Φιλιατών θα συνεχίσει τη λειτουργία της επ’ αόριστον. Ως εκ τούτου τα μηνύματα, που έλαβαν το προηγούμενο διάστημα συμπολίτες μας ότι στις 14/1/2022 αναστέλλεται η λειτουργία της δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψη από τους πολίτες".