ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Κατακλύστηκε από Έλληνες τουρίστες

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Θεσπρωτού Χρήστου Ζήγου (ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ « Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ » ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ) τα τουριστικά καταλύματα γενικά στην Ήπειρο και στη Θεσπρωτία ειδικά πήγαν καλά την καλοκαιρινή περίοδο, κυρίως, τον Αύγουστο.

Και αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στους Έλληνες τουρίστες.

Όπως επισημαίνεται "το 60% των συναδέλφων για το τρίμηνο από 20 Ιουνίου έως 20 Σεπτεμβρίου είχαν μέσο όρο πληρότητες 80% με αποκορύφωμα της κίνησης τον Αύγουστο με πληρότητες 100%, με την μεγάλη πλειοψηφία των πελατών μας να είναι Έλληνες. Και αυτό γιατί: α)  Δεν ταξίδεψαν για διακοπές πέρυσι , β) ήρθαν πολλοί Έλληνες του εξωτερικού και γ) δόθηκαν πολλά δελτία κοινωνικού τουρισμού και τα έκαναν χρήση πολλοί. Άλλο ένα 20% των συναδέλφων είχαν εξασφαλίσει συμβόλαια με τουριστικά γραφεία και tour operators και είχαν εξασφαλισμένες πληρότητες με μέσο όρο τριμήνου το 70% με ξένους πελάτες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυρίως και μετά από Μεγάλη Βρετανία , Ισραήλ , Σερβία κτλ.". 

Και προστίθεται: "Μόνο ένα 20% των συναδέλφων δεν πήγε τόσο καλά με μέσο όρο πληρότητες τριμήνου 50 με 55% σε σύγκριση με το 2019 , για διαφορετικούς λόγους η κάθε επιχείρηση : α) λόγο θέσης του καταλύματος σε συνδυασμό με έλλειψη προβολής , β) λόγω συνταξιοδότησης πολλών συναδέλφων υπολειτουργούσαν και γ) πολλοί ιδιοκτήτες έχουν τα καταλύματα για δεύτερη και τρίτη δραστηριότητα και δεν τους ενδιαφέρει η πληρότητα και η επιμήκυνση της σεζόν".