Χειροτονήθηκε ιερέας στην Πρέβεζα ο Θεσπρωτός διάκονος π. Λάμπρος Παπαπάσχος (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Από το Μητροπολίτη Πρεβέζης Χρυσόστομο χειροτονήθηκε ιερέας, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021, στο ναό Αγίας Παρασκευής Καναλίου ο Θεσπρωτός, από το χωριό Πέρδικα, διάκονος π. Λάμπρος Παπαπάσχος.

Στις 6 Φεβρουαρίου του 2017 έγινε διάκονος από το Μητροπολίτη Παραμυθίας Τίτο στη Μονή Πούντας και πλέον είναι πρεσβύτερος στη Μητρόπολη Πρεβέζης. 

Στη χειροτονία του στο δεύτερο βαθμό ιεροσύνης παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Ν.Δ. Βασίλης Γιόγιακας, ο πρώην βουλευτής Θεσπρωτίας Ηλίας Βεζδρεβάνης, ο ηγούμενος της Μονής Γηρομερίου π. Μεθόδιος Ντελής, πνευματικοπαίδι του οποίου είναι ο νέος πρεσβύτερος, ιερείς από τη Μητρόπολη Πρεβέζης και τη Μητρόπολη Παραμυθίας κ. ά. 

Ο π. Λάμπρος, αν και νεαρός σε ηλικία, ανέλαβε την αποστολή, μέσα από την ιεροσύνη του του να καλεί τον άνθρωπο να μπει στην "καινή" πραγματικότητα της Εκκλησίας, για να βρει εκείνο, που μάταια αναζητεί στον κόσμο, τη σωτηρία. 

Και σωτηρία σημαίνει απελευθέρωση του ανθρώπου από κάθε τι, που τον κρατά αιχμάλωτο στη ματαιότητα, κακία και φθορά του κόσμου.

Γνωρίζει καλά ο νέος ιερέας ότι η ζωή της Εκκλησίας είναι ζωή ειρήνης, δικαιοσύνης, αγάπης και ελευθερίας. Είναι ζωή του Θεού μέσα στον κόσμο. 

Γι' αυτό και συναισθάνεται τη μεγάλη του ευθύνη μπροστά στο λειτούργημά του και σκοπός του δεν μπορεί να είναι άλλος από το να διαδοθεί η Αλήθεια του Χριστού, η οποία θα φέρει μια ριζική αναγέννηση και των ατόμων και της κοινωνίας. 

Είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για ν'  αγγίξει τις καρδιές των ανθρώπων. 

Γιατί οι άλλοι στα πρόσωπα των κληρικών και των πιστών, στην εκκλησιαστική και κοινωνική ζωή τους, μπορούν να ανακαλύψουν το Θεό.  

Η. Μ.