ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Στα χαμηλά η Ήπειρος, με εξαίρεση τα Γιάννινα...

Στα χαμηλά όσον αφορά στα κρούσματα κορωνοϊού κινείται το τελευταίο διάστημα η Ήπειρος, με εξαίρεση τα Γιάννινα.

Το τελευταίο 24ωρο, να σημειωθεί ότι πρόκειται για Σαββατοκύριακο και τα τεστ είναι μειωμένα, καταγράφηκαν 29 συνολικά κρούσματα, 25 στα Γιάννινα, 2 στη Θεσπρωτία και από ένα στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας.

***

Στο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν στις 9-10-2021 από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά 29 παραβάσεις.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:

  23 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:

 

9 στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,

5 στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,

7 στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και

2 στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

 

6 παραβάσεις σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων με την επιβολή των παρακάτω προστίμων:

 

·         5 πρόστιμα των 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας από πελάτες και εργαζομένους καταστημάτων, ως εξής:

 

1- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,

3 στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και

1 στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας. 

***

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.358 , εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 30, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.135 θάνατοι.Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 333 (60.7% άνδρες). Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 289 (86.79%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 44 (13.21%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.210 ασθενείς.