ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Καταργούνται σε Παραμυθιά και Φιλιάτες...

Στην τοπική αρμοδιότητα του νέου Υποκαταστήματος του Ελληνικού Κτηματολογίου στην Ηγουμενίτσα, το οποίο θα ανήκει στο Κτηματολογικό Γραφείο Ηπείρου και θα συσταθεί μέχρι το τέλος του 2021, θα υπάγονται τα ακίνητα, που σήμερα ανήκουν στην αρμοδιότητα του Υποθηκοφυλακείου – Κτηματολογικού Γραφείου Φιλιατών και του Υποθηκοφυλακείου – Κτηματολογικού Γραφείου Παραμυθιάς, τα οποία και θα καταργηθούν. 

Αυτό ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Κτηματολογίου Στέφανος Κοτσώλης στο βουλευτή Θεσπρωτίας της Ν.Δ. Βασίλη Γιόγιακα.

Όπως δήλωσε ο κ. Γιόγιακας «με την επίσπευση της συγχώνευσης των Υποθηκοφυλακείων στη Θεσπρωτία δίνεται λύση στην ταλαιπωρία των συμπολιτών μας τους τελευταίους 7 μήνες λόγω της μη λειτουργίας του Υποθηκοφυλακείου και του Κτηματολογικού Γραφείου στους Φιλιάτες. Η προσοχή μας στρέφεται τώρα στην τήρηση των χρόνων που έχει δώσει το Κτηματολόγιο»

Να σημειωθεί ότι η κατάργηση των Έμμισθων και Άμισθων Υποθηκοφυλακείων και η συγχώνευσή τους σε περιφερειακά κτηματολογικά γραφεία και υποκαταστήματα βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα.