Εόρτασε ο ναός Πέτρου και Παύλου στο Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας (ΦΩΤΟ)

Εόρτασε ο ναός των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας, με εσπερινό μετ'  αρτοκλασίας την παραμονή 28 Ιουνίου και θεία λειτουργία ανήμερα 29 Ιουνίου. 

Συμμετείχαν αρκετοί πιστοί, ενώ πολλά άτομα περνούσαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρα και προσκυνούσα την εικόνα των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων.

Στο κήρυγμά του ο θεολόγος π. Ηλίας Μάκος τόνισε ότι οι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος πέτυχαν τα κατορθώματά τους με τη θερμή πίστη τους. Και δεν είναι λίγα αυτά τα κατορθώματα.

Η ζωή τους δεν συγκινεί απλά, αλλά και μας διδάσκει. Γιατί ζούμε με την ψευδαίσθηση, ακόμη και τώρα, ότι είμαστε παντοδύναμοι. 

Ταπεινώνεται ο άνθρωπος όταν επενδύει στις πτωχές δυνάμεις του, ενώ αντίθετα μεγαλύνεται όταν αναγνωρίζει τη μικρότητά του και στηρίζει την πίστη του στον παντοδύναμο Κύριο, γιατί η πίστη είναι η μόνη δύναμη του ανθρώπου.

Το εκκλησάκι των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου έχει επιμελημένο και φροντισμένο προαύλιο χώρο, με πρωτοβουλία και επιμέλεια του επί πολλά χρόνια εφημέριου της ενορίας π. Σπυρίδωνα Μώκα, καθώς και της Εκκλησιαστικής Επιτροπής και των ενοριτών.

Μάλιστα έχει δημιουργηθεί και παιδική χαρά, ωστόσο ο περίβολος βεβηλώνεται κατά καιρούς με διάφορες πράξεις, απ' όσους τον χρησιμοποιούν για την ψυχαγωγία των παιδιών τους, κάτι, για το οποίο χρειάζεται προσοχή, ώστε να αποφεύγεται η φθορά του.