Εόρτασε το Παρεκκλήσι της Αγίας Τριάδος της Μονής Γηρομερίου (ΦΩΤΟ)


Μέσα σε κατάνυξη εόρτασε, τη Δευτέρα 21 Ιουνίου, το παρεκκλήσι της Αγίας Τριάδας στη Μονή Γηρομερίου.

Ο αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ ιερούργησε, ενώ διακόνησε στο ψαλτήρι  ο αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος. 

Πρόκειται για μια μοναστική αδελφότητα, που με την καθοδήγηση και φροντίδα του ηγουμένου της π. Μεθοδίου Ντελή, αποτελεί πνευματικό πνεύμονα στην περιοχή.

Οι χαρμόσυνοι ύμνοι της εορτής θύμισαν στους προσκυνητές ότι παραμένει πάντοτε σε όλα κραταιά και αήττητη η δύναμη της Εκκλησίας, αιώνια και ακατάβλητη.

Οι πιστοί, που στάθηκαν στον εξωτερικό χώρο, καθώς το παρεκκλήσι είναι μικρό, ένιωσαν, στο όμορφο περιβάλλον της Μονής Γηρομερίου, ότι ψυχή της Εκκλησίας είναι το Άγιο Πνεύμα. Πηγή ζωής και χάρης. Αστείρευτος ποταμός των δωρεών του Θεού, της ψυχικής γαλήνης, της εσωτερικής ειρήνης και ευφροσύνης.  

Λαμβάνοντας Πνεύμα Άγιο, μετανοούμε οι αμαρτωλοί. Σωζόμαστε οι ένοχοι. Αγιαζόμαστε οι άνθρωποι. Γινόμαστε παιδιά του Θεού.  

Ορθά το Άγιο Πνεύμα ονομάζεται Παράκλητος, γιατί μας παρηγορεί, μας βοηθά στις ασθένειες, έχει "σπλάγχνα" γνήσιου κηδεμόνα, που θεραπεύει, διδάσκει, συμβουλεύει, φωτίζει τη διάνοια πρώτα αυτού, που το δέχεται και έπειτα, μέσω αυτού, και των άλλων. 

Ο άνθρωπος, πάντοτε, αλλά ειδικά στις ημέρες μας ποθεί και διψά την αλήθεια. Αυτή, λοιπόν, η δίψα και ο πόθος για την αλήθεια ικανοποιείται δια του Αγίου Πνεύματος. 

Το Άγιο Πνεύμα ήλθε. Επειδή, όμως, πολλοί δεν πάμε προς Αυτό και προς τον Κύριο, δεν λαμβάνουμε την αλήθεια. 

Η πρόοδος στη σωτηρία, η αύξηση στην αρετή, την οποία επιθυμεί κάθε αγνός πιστός, κατορθώνεται και πάλι από το Άγιο Πνεύμα. 

Άλλωστε τα θεία μυστήρια της Εκκλησίας δεν είναι τίποτε άλλο παρά έργο του Αγίου Πνεύματος, τρόπον τινά κρουνοί πνευματικοί.

Ας ανοίξουμε διάπλατα τις καρδιές μας διάπλατα στο Άγιο Πνεύμα του Θεού και ας Τον παρακαλέσουμε θερμά αν το εγκαινιάσει και μέσα μας. Για να γίνουμε πνευματοφόροι και πνευματοκίνητοι.