ΠΡΟΚΛΗΣΗ η έκθεση των "Τσάμηδων" με χάρτες, που δείχνουν τη Θεσπρωτία Αλβανική!!!

Τις "επετειακές" εκδηλώσεις τους για την δήθεν γενοκτονία των προγόνων τους από τα αντάρτικα σώματα του Ζέρβα, ξεκίνησαν οι Τσάμηδες τη Δευτέρα 21 Ιουνίου, με νέα ανιστόρητη πρόκληση στην πλατεία Σκερντέμπεη στα Τίρανα.

Οργάνωσαν έκθεση, όπου μεταξύ άλλων, εμφανίζονται χάρτες, που δείχνουν τη Θεσπρωτία Αλβανική.

Βέβαια αυτό δεν είναι θέση του επίσημου Αλβανικού κράτους, ωστόσο οι ακραίοι εθνικιστές, όπως οι ίδιοι δηλώνουν, δεν πτοούνται, με αποτέλεσμα να επιδιώκουν να διατηρούν ζωντανό ένα ανύπαρκτο ιστορικά θέμα.

Ο Σπετίμ Ιντρίζι, πρόεδρος του "PDIU" ("Τσάμικου Κόμματος"), που ξαναμπήκε στην Αλβανική Βουλή κατά τις εκλογές του Απριλίου 2021 με το συνασπισμό του αντιπολιτευόμενου "Δημοκρατικού Κόμματος" δήλωσε ότι στόχος είναι "να σπάσει η σιωπή, που υπάρχει στην Αλβανική πολιτική, στην Αλβανική κυβέρνηση και τα Αλβανικά ΜΜΕ για την ιστορική αυτή αδικία σε βάρος των "Τσάμηδων". Θέλω να εγγυηθώ σε όλους ότι δεν ξεχνάμε το Ισλάμ, δεν ξεχνάτε τους φίλους και τους εχθρούς της Αλβανίας. Όλοι όσοι νομίζουν ότι θα κουραστούμε, σας λέω θα κουραστούμε τελευταίοι".

Γραφικότητες θα πει κανείς, ωστόσο με το πες πες αναλήθειες και ανακρίβειες δημιουργούνται εντυπώσεις και όσοι δεν γνωρίζουν υπάρχει κίνδυνος να παρασυρθούν.

Η ιστορική πραγματικότητα είναι μία και αμείλικτη: Οι "Μουσουλμάνοι Τσάμηδες", στα χρόνια της Κατοχής, κατέσφαξαν τον Χριστιανικό πληθυσμό ρήμαξαν και λεηλάτησαν την περιοχή, στο πλευρό των Ιταλών και Γερμανών κατακτητών, προσπαθώντας να ανακηρύξουν "αυτόνομο κράτος" στη Θεσπρωτία.

Έτσι μετά την ήττα και την αποχώρηση των Γερμανών έφυγαν μόνοι τους προς την Αλβανία, ενώ καταδικάστηκαν σε θανατικές ποινές και δήμευση περιουσιών τους από το Έκτακτο Στρατοδικείο Ιωαννίνων ως εγκληματίες πολέμου.