΄Ενας υποδειγματικός κληρικός...

Ένας υποδειγματικός κληρικός είναι ο καθηγητής θεολόγος π. Κων/Ράπτης, που μπορεί να υπηρετεί σε μια μικρή ενορία, στο Άνω Ζάλογγο Ιωαννίνων, ωστόσο η αξιοσύνη του στην ιεροσύνη είναι αποκαλυπτική και διδακτική. 

Ασυμβίβαστος, χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς οσφυοκαμψίες, αληθινός, χωρίς ίχνος διπλοπροσωπίας και υποκρισίας, άριστος γνώστης της θεολογίας, επί πολλά χρόνια, τόσο στις σχολικές αίθουσες, όσο και ως εφημέριος και ιεροκήρυκας, μεταδίδει καθαρά το μήνυμα του Ευαγγελίου. 

Στην εποχή μας, εποχή, από άποψη κοινωνική, συμβιβασμών, παρακμής του θάρρους, έλλειψης τόλμης και επικράτησης της δειλίας, δεν χάνει το δρόμο και μένει άνθρωπος του Θεού. 

Τον ενθουσιάζει ο λόγος του Κυρίου, τον συγκινούν τα παραδείγματα της ζωής των Αγίων και δεν τον επηρεάζει ο κόσμος με τα θέλγητρά του και τη νοοτροπία του. 

Θέλει, και το κατορθώνει, να ζει στο φως της αλήθειας.   Δεν βαδίζει στο δρόμο της ματαιότητας, αλλά στο δρόμο του καθήκοντος.

Η καρδιά του δεν αμφιταλαντεύεται, δεν στρέφεται εδώ κι εκεί, αλλά είναι αφοσιωμένη στο θέλημα του Θεού. 

Δεν πλησιάζει το Θεό με διπλή καρδιά. Έναν δρόμο γνωρίζει και αυτόν με ακρίβεια ακολουθεί: Την οδό των εντολών του Κυρίου. Γι' αυτό έχει άνεση και ευρυχωρία στην ψυχή και καθαρότητα στη συνείδηση.