Μεγάλο αφιέρωμα της ΠΣΕ με τίτλο ‘’Ηπειρώτες εικαστικοί και λογοτέχνες’’

Το  αφιέρωμα με τίτλο ‘’Ηπειρώτες εικαστικοί και λογοτέχνες’’ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, εξ  αιτίας της πανδημίας, που ενέσκηψε, θα  γίνει σε δύο  φάσεις, εντός του έτους 2021.

Στην  πρώτη φάση θα γίνει η προβολή του αφιερώματος στο διαδίκτυο, με  διαδικτυακή έκθεση, στην οποία θα αναρτηθούν τα στοιχεία που θα  λάβουμε  από  τους συμμετέχοντες, ήτοι τα βιογραφικά και τα δύο έργα τους για τους  εικαστικούς  και αντίστοιχα τα βιογραφικά και οι τίτλοι των πονημάτων τους, για τους  λογοτέχνες. Τα στοιχεία αυτά, για τους Ηπειρώτες δημιουργούς θα αποτελέσουν  και τον βασικό υλικό για την  δημιουργία του καταλόγου για τη  δεύτερη φάση του αφιερώματος.

Στη δεύτερη φάση το αφιέρωμα θα διοργανωθεί στην πληρότητα του δια  ζώσης, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν-ελπίζουμε τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο του  2021- στο Ζάππειο Μέγαρο, όπως είχε γίνει και το  2008. Για τη φάση  αυτή  που  θα  συνδυασθεί  με  κύκλο  τετραήμερων  πολιτιστικών  εκδηλώσεων,  θα  τυπωθεί  και  ο προαναφερθείς καλαίσθητος έγχρωμος κατάλογος με όλους  τους  συμμετέχοντες. Διευκρινίζεται ότι οι συμμετέχοντες δημιουργοί δεν επιβαρύνονται με καμία  ατομική δαπάνη.

Δικαίωμα συμμετοχής στην έκθεση των εικαστικών, έχουν απόφοιτοι  Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών του Εσωτερικού η του Εξωτερικού και μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Διευκρινίζεται ότι μεταξύ της διαδικτυακής, ψηφιακής έκθεσης και της δια ζώσης πραγματοποίησης στο Ζάππειο, όταν οι συνθήκες την επιτρέψουν, θα υπάρξει επικαιροποίηση των συμμετοχών σε ό,τι αφορά τον αριθμό των έργων κάθε καλλιτέχνη και, ενδεχόμενα, και τις διαστάσεις τους.

Αντίστοιχα δικαίωμα συμμετοχής  στην έκθεση των λογοτεχνών, έχουν οι  Ηπειρώτες λογοτέχνες, που έχουν εκδώσει ένα τουλάχιστον βιβλίο με ποιήματα η  λογοτεχνικά κείμενα.

Για την επιτυχή διεξαγωγή και υλοποίηση της ως άνω εκδήλωσης, έχει  συσταθεί  5μελής  Επιτροπή από  μέλη του ΔΣ της ΠΣΕ με  επικεφαλής τον  Έφορο  Πολιτισμού κ. Αλέξανδρο Λαμπρίδη, η οποία θα στελεχωθεί  και  από  εκπροσώπους  των εικαστικών και των λογοτεχνών. Η επιτροπή αυτή θα εισηγηθεί το τελικό πρόγραμμα στο ΔΣ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας.