ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Η αντίδραση έφερε αποτέλεσμα...

Φωτ.: 902.gr
Υπήρχε πρόθεση, σύμφωνα με το Συνδικάτο Ιχθυοκαλλιεργειών, Τροφίμων και Ποτών Νομού Θεσπρωτίας, να απολυθεί ένας εργάτης από μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στη Θεσπρωτία.

Οργανώθηκε εκδήλωση διαμαρτυρίας, με δίωρη πρωινή στάση εργασίας τη Δευτέρα 19 Απριλίου, ζητώντας να μη απολυθεί ο εργαζόμενος.

Ο στόχος επιτεύχθηκε, όπως ανακοινώθηκε από το ΠΑΜΕ. Αποφεύχθηκε η απόλυση του συνδικαλιστή απολυμένου από όμιλο στις ιχθυοκαλλιέργειες. 

Το Συνδικάτο Ιχθυοκαλλιεργειών, Τροφίμων και Ποτών Νομού Θεσπρωτίας επισημαίνει ότι η" αναδιάρθρωση στον κλάδο και ο κύκλος εξαγορών και συγχωνεύσεων που τη συνόδευσαν, έφεραν νέες δυνατότητες για κέρδη στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ στους εργαζόμενους απολύσεις και χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δεκάδες απολύσεις σε Εύβοια, Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Θεσπρωτία, Αργολίδα και άλλες περιοχές. Παράλληλα γίνεται επίθεση σε δικαιώματα, με εργολαβοποιήσεις, εντατικοποιήσεις, διευθετήσεις σε ωράρια, αργίες και άδειες εις βάρος των εργαζομένων".