Τοπικά πολιτικά και παραπολιτικά (7/4/2021)

 ΣΩΤΗΡΗΣ ΓΙΑΚΗΣ: "ΩΣ ΠΟΤΕ;"

Με αφορμή θετική κριτική από πολίτη για τη θέση του περί της μετακίνησης της Αστυνομίας στο κτίριο, που προοριζόταν για Φοιτητική Εστία στη Ν. Σελεύκεια, ο Σωτήρης Γιάκης, κάνει, με δελτίο τύπου,  αναφορά στις σχέσεις πολιτευόμενου και πολίτη με τον τίτλο "ως πότε;".  

Σημειώνει ο κ. Γιάκης: "Αγαπητοί μου φίλοι, τα σχόλια συμπολίτη μας, αποτελούν πρόκριμα πως η ενάργεια, το όραμα, ο ορθολογισμός, θα αντιταχθούν ως κατάκριμα της μικροπολιτικής των τακτοποιήσεων, του ωχαδελφισμού, των ησσόνων προσπαθειών και των χαμηλών προσδοκιών.

Ως πότε τα φωτεινά μυαλά αυτής της πόλης θα σιωπούν? Ως πότε σε πόρτες κλειδωμένες θα στοιβάζονται στο  γραφείο, σκέψεις, όνειρα, φιλοδοξίες? πώς θα μετουσιωθούν σε δράση και πώς το μέλλον θα μεταλλαχθεί σε αυτές, χωρίς αυτές?

Ως πότε  συμπολίτη μου θα αναμετράσαι με την πικρία σου, γιατί ότι πίστευες ό,τι μπορείς αλλάξεις και που  τελικά άλλαξε εσένα?

Ως πότε ο κουμπάρος, ο μπατζανάκης, ο ξάδελφος θα είναι για σένα η αιτία, αλλα και το δίλλημα της κάλπης?

Ως ποτε θα περιμενεις άγνωμοι και άλαλοι να μιλήσουν την δική σου λαλιά?

Ως πότε η απουσία σου θα βαραίνει την παρουσία σου?

Οι κοινωνικοκρατικές πυραμίδες αλλάζουν απο την βάση  προς την κορυφή. Φτιάξε την γειτονιά σου, φτιάξε το χωριό σου, την πόλη σου, τον Δήμο σου και φτιάχνεις  το κράτος σου.

Μην μένεις αποστασιοποιημένος, αδρανής. Ξέρω, η ώθηση στην  αδράνεια που βρίσκεσαι απαιτεί τεράστια ενέργεια. Βγες όμως απο το καβούκι σου, άρχισε να κινείσαι! Θα σου είναι πολύ πιο εύκολο μετά.

Ως πότε λοιπόν, Πλατωνικά πολιτικά θεωρώντας, θα αυτοτιμωρείσαι? ΔΕν σου αξίζει, δεν τους αξίζει, δεν ΜΑΣ αξίζει.

Υ.Γ. Με την ευκαιρία αυτή, θέλω να ευχαριστήσω κι εγώ με την σειρά μου, δημόσια, τον κύριο Βασίλειο Θεοδωρίδη".

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: "ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ Α.Μ.Κ.Α. ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ;"

Για το χρόνο έγκρισης των αιτήσεων χορήγησης προσωρινού Α.Μ.Κ.Α., προκειμένου να μπορούν να εμβολιαστούν τα άτομα, που δεν έχουν Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης, έκανε ερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Ν.Δ. Βασίλης Γιόγιακας προς  τους υπουργούς Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 


Ο κ. Γιόγιακας αναφέρει ότι ένα μήνα μετά την ψήφιση διάταξης για τη δυνατότητα χορήγησης, κατόπιν αίτησης, προσωρινού Α.Μ.Κ.Α. αποκλειστικά για τον προγραμματισμό του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, είναι άγνωστο αν έχει ξεκινήσει η χορήγηση προσωρινού Α.Μ.Κ.Α. σε άτομα που ανήκουν στις πληθυσμιακές ομάδες τρέχουσας προτεραιότητας για εμβολιασμό. 

Ο ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΤΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ"

Ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Μάριος Κάτσης, στην ομιλία του σχετικά με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», απευθύνθηκε στον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη, λέγοντας του ότι «ούτε τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν μπορείτε να πείσετε". 

Και πρόσθεσε: "Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που πετάει τη σκούφια του ακούγοντας σας να λέτε ότι όλο το ταμείο ανάκαμψης και οι επιχορηγήσεις θα περάσουν μέσα από το τραπεζικό σύστημα, τη στιγμή μάλιστα που όλοι γνωρίζουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων δεν μπορεί να περάσει ούτε απ’ έξω από τις τράπεζες».

Συνέχισε την τοποθέτηση του αναρωτώμενος «γιατί στην αίθουσα είναι μόνο ο κ. Σκυλακάκης; Που είναι οι υπόλοιποι παραγωγικοί υπουργοί; Γιατί ευτελίζουν με την απουσία τους το κοινοβούλιο»; 



ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ (ΗΘΟΠΟΙΟΣ-ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ): "ΚΑΚΙΑ ΣΚΟΥΡΙΑ..." 

Ο Θανάσης Μιχαηλίδης, ηθοποιός - σκηνοθέτης, μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Ν.Ιωαννίνων , με δήλωσή του αναφέρεται στο θέμα της πινακίδας στην Ακρόπολη με το όνομα της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνης, κάτι, που να σημειωθεί, πως διαψεύστηκε από την κυβέρνηση.

«Το να καταστρέφεις και να θες να τοποθετηθεί μαρμάρινη πλάκα  "τιμής ένεκεν" στον καταστροφέα, μόνο η κ. Μενδώνη και η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα μπορούσε να το καταφέρει. Πάνω από τα τσιμέντα που καλύπτουν την ιστορία και την αισθητική ενός παγκόσμιου μνημείου αλλά και ενός λαού που εναντιώνεται στην καταστροφή του, η κ. Μενδώνη προσδοκά να ενσωματωθεί στον ιερό βράχο της Ακρόπολης ως "μαρμάρινη πλάκα". Θα αφαιρέσω το "μαρμάρινη" και θα μείνω στο "πλάκα" μιας και μόνο ως πλάκα θα μπορούσε να  εκλάβει κάποιος μία τέτοια πρόταση.
Λύπη και μόνο λύπη για την κατάντια που προκαλεί στον πολιτισμό μας αυτή η "πολιτική" παρέα.....  
Τελικά, σε τούτα εδώ τα μάρμαρα έπιασε "κακιά σκουριά".....».