Τοπικά πολιτικά και παραπολιτικά (22/4/2021)

ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ Ο ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ

Εμβολιάστηκε με τη σειρά του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

Και απηύθυνε μήνυμα προς τους πολίτες να εμβολιατούν.

Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να απευθύνω έκκληση και σε κάθε πολίτη να εμβολιαστεί, γιατί μόνο έτσι θα καταφέρουμε να θωρακίσουμε την κοινωνία έναντι της πανδημίας και να ξαναπάρουμε τη ζωή στα χέρια μας! Η επιστήμη μας έκανε ένα μεγάλο δώρο, ανοίγοντας τον δρόμο για να τελειώσει το συντομότερο η μεγάλη αυτή περιπέτεια και μόνο ευγνώμονες πρέπει να αισθανόμαστε».

Τέλος, ευχαρίστησε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές για το έργο, που επιτελούν στα εμβολιαστικά κέντρα. 


ΤΑ ΕΙΠΕ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

Στα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης, διάρκειας 45 λεπτών, που είχε με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, αναφέρθηκε  ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος.

Όπως τόνισε, ήταν μια συνάντηση η οποία επικεντρώθηκε στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο. που πρέπει να ακολουθήσει η Ήπειρος προκείμενου να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις.

Βασικό θέμα συζήτησης, όπως τόνισε ο κ. Ριζόπουλος, ήταν πως θα μπορούσε να μεγαλώσει το ΑΕΠ αναβαθμίζοντας τα αναπτυξιακά μοντέλα για κάθε περιφέρεια ξεχωριστά.

«Η συνταγή που υπάρχει μέχρι σήμερα και θέλει να αξιοποιούνται αποκλειστικά τα πλεονεκτήματα κάθε περιοχής έχει αποτύχει και η Ήπειρος δεν διαφέρει», είπε ο κ. Ριζόπουλος.