Ενδιαφέρεται για το Σούλι ο Προκόπης Παυλόπουλος...


Ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για το Σούλι.

Αυτό φάνηκε κατά την πρόσφατη (19/1/2021) συνάντησή του στο γραφείο του στην Αθήνα με την πρώην δήμαρχο Σουλίου και θεματική αντιπεριφερειάρχη Σταυρούλα Μπραΐμη. 

Την αγάπη του για τον ηρωικό τόπο και το θαυμασμό του για τη θυσία  των Σουλιωτών, δεν τα κρύβει.

Μάλιστα κατά την τελευταία του επίσκεψή του ως εν ενεργεία πρόεδρος της Δημοκρατίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για το Σούλι (28-5-2017), όπου ανακηρύχτηκε και επίτιμος δημότης Σουλίου, υποσχέθηκε να βοηθήσει στη δρομολόγηση έργων για την αναστήλωση του χώρου του ιστορικού Σουλίου, τιμώντας με αυτό τον τρόπο τους ματωμένους αγώνες των κατοίκων του.

Είχε αναφέρει χαρακτηριστικά τότε: "Θα πράξω, με όλες μου τις δυνάμεις, ό,τι μου αναλογεί προκειμένου ν’ ανταποκριθώ στις απαιτήσεις, που εγείρει η μεγάλη τιμή, την οποία σήμερα μου επιδαψιλεύσατε».

Και τον τήρησε το λόγο του... 

Αλλά και μετά την αποχώρησή του από το προεδρικό αξίωμα, το Σούλι δεν το ξέχασε. 

Ο κ. Παυλόπουλος είναι από αυτούς, που συνειδητά πιστεύουν ότι το Σούλι δεν είναι απλά και μόνο μια γεωγραφική περιοχή  με ένδοξο παρελθόν, αλλά κάτι πολύ περισσότερο και βαθύτερο και ουσιαστικότερο. Είναι έννοια ταυτόσημη με την ελευθερία. Και το απέδειξε αυτό η αδούλωτη ψυχή των Σουλιωτών.