Τοπικά πολιτικά και παραπολιτικά (22/1/2021)

ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ, ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ


Λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό, μέχρι τη Βουλή έφτασε το θέμα, για το αν και πως προχωρά η διαδικασία παραχώρησης του κτιρίου, όπου στεγαζόταν παλαιά το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας στο Δήμο. 

Δεν γνωρίζουμε αν ανήκει στην αρμοδιότητα  της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου το ζήτημα,  της οποίας πρόεδρος είναι ο Θεσπρωτός Αντώνης Μπέζας,  μάλλον ανήκει στην αρμοδιότητα του υπουργείου Υγείας, ωστόσο ας κληθεί από τους τοπικούς φορείς, ο κ. Μπέζας, αν μπορεί, να βοηθήσει...

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ
Ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Θεσπρωτίας Γιάννης Παπαγιάννης στις 20 Ιανουάριο 2021 πραγματοποίησε επίσκεψη στην τοπική αγορά της Ηγουμενίτσας και της Παραμυθιάς, έπειτα από την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης για το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων. 
Οι καταστηματάρχες που πλήττονται βάναυσα εξαιτίας της πανδημίας, εξέφρασαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Παπαγιάννη, την ικανοποίησή τους για αυτήν την απόφαση, τηρώντας παράλληλα υποδειγματικά τους υγειονομικούς κανόνες και τα μέτρα προστασίας της δημόσιας Υγείας εντός και εκτός των καταστημάτων. 
Ικανοποίηση προκαλεί, επίσης και η δήλωση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη, πως όλες οι επιχειρήσεις που άνοιξαν, θα συνεχίσουν να θεωρούνται πληττόμενες και θα εξακολουθήσουν να απολαμβάνουν όλα τα “ευεργετήματα” που έχουν υιοθετηθεί από την κυβέρνηση.

ΣΤΑ... ΚΑΓΚΕΛΑ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ

Σε ανακοίνωσή του το Δίκτυο Κυνηγών "Ωρίων", που έχει μέλη και στην Ήπειρο, αναφέρει ότι "δεν υπάρχει κανένας λόγος περιοριστικών μέτρων του κυνηγιού λόγω Covid-19. Δεν υπάρχει καμία επιστημονική άποψη ότι το κυνήγι και το ψάρεμα βλάπτουν τη Δημόσια Υγεία και διασπείρουν τον κορωνοϊό. Δεν εφαρμόζονται σε καμιά χώρα της Ευρώπης παρόμοιες απαγορεύσεις. Όλα οφείλονται σε αντικυνηγετικές εμμονές στελεχών της κυβέρνησης και οι κυνηγοί το έχουμε αντιληφθεί....

...Αφού η κυβέρνηση επιμένει εμμονικά να θεωρεί τους κυνηγούς εχθρούς της, θα λάβει την απάντηση που πρέπει στις εκλογές. Ως κυνηγοί, αλλά και ως ψαράδες, ξέρουμε να περιμένουμε για να πετύχουμε το στόχο μας.

Συνάδελφοι κυνηγοί, αυτές τις δύσκολες ώρες και μπροστά στην επίθεση που δέχεται το κυνήγι από την κυβέρνηση, πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και συσπειρωμένοι γύρω από τα θεσμικά μας όργανα, τους Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες και τη Συνομοσπονδία. Πρέπει να αγωνιστούμε οργανωμένα και συλλογικά. Φωνές διαλυτικές και υπονομευτικές κατά των θεσμικών μας οργάνων, εξυπηρετούν μόνο τους εχθρούς του κυνηγιού".

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

«Δια περιφοράς» (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφωνικά) θα συνέλθει σε  τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φιλιατών στις 28/1/2021,  ημέρα Πέμπτη   και ώρα 12:00 π.μ.έως 14:00 μ.μ., για λήψη αποφάσεων επί των  παρακάτω θεμάτων .

 1. Έκθεση Δ΄ τριμήνου του έτους 2020 για την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία

2. Καθορισμός ανώτατου χρηματικού ορίου κλήσεων  κινητής τηλεφωνίας για τους δικαιούχους του Δήμου Φιλιατών για το έτος 2021.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία

3. Ορισμός των δικαιούχων αποζημίωσης μελών του Δημοτικού Συμβουλίου . Προσδιορισμός ύψους της καταβαλλόμενης αποζημίωσης και καθορισμός του τρόπου καταβολής τους για το έτος 2021. 

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία

4. Ορισμός Επιτροπής παραλαβής έργων αξίας μικρότερης από 5.869,41ευρώ για το έτος 2021.

Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

5. Συγκρότηση Επιτροπής επίλυσης με συμβιβασμό φορολογικών διαφορών για το έτος 2021. (άρθρο 32 Ν.1080/80).

Εισηγητής:  Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων 

6. Επιτροπή Ελέγχου κοινόχρηστων χώρων.

Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

7. Ορισμός εκπροσώπου για τη συγκρότηση Επιτροπής ανέλκυσης ναυαγίων .

Εισηγητής:  Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων 

8. Ορισμός εκπροσώπου  για τη συγκρότηση Επιτροπής για θαλάσσια μέσα αναψυχής.

  Εισηγητής:  Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

  9. Έγκριση πρωτοκόλλου διαγραφής μη νόμιμων δαπανών.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία