"Η νυχτερινή ζωή σχετίζεται με τη διασπορά του κορωνοϊού στα Ιωάννινα" -Τι είπε ο Αλέκος Καχριμάνης

Σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου, αναφέρεται ότι στην τηλεδιάσκεψη, που έγινε το μεσημέρι στις 22 Οκτωβρίου 2020, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Περιφερειάρχες, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Όπως είπε, "σύμφωνα με στατιστικά  στοιχεία, που παρουσίασε ο καθηγητής και επικεφαλής της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας  Σωτήρης Τσιόδρας,  στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων για τη διασπορά του κορωνοϊού το μεγαλύτερο πρόβλημα σχετίζεται με τη νυχτερινή ζωή, είτε  σε  καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος – για τα οποία ζητήθηκε μεγαλύτερη επιτήρηση – είτε σε διάφορες εκδηλώσεις".

Όπως προέκυψε από την ενημέρωση που έγινε από τον Πρωθυπουργό οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου θα περιοριστούν σε κατάθεση στεφάνων, χωρίς την παρουσία εκπροσώπων της Κυβέρνησης.

Ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στις ιχνηλατήσεις, ανέφερε ότι δεν είναι αντικείμενο της Περιφέρειας, αλλά το ανέλαβε γιατί είχαν διαπιστωθεί καθυστερήσεις από τον ΕΟΔΥ. 

«Είμαστε η μόνη Περιφέρεια που τις κάνουμε και αν δεν τις είχαμε κάνει θα ήμασταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση», υπογράμμισε. Πρόσθεσε δε ότι δεν είναι σε θέση να προεξοφλήσει το τι θα αποφασιστεί το Σάββατο από τους Λοιμοξιωλόγους για την Π.Ε. Ιωαννίνων.