Αλβανίας Αναστάσιος: ''Ο κορωνοϊός να μας φέρει κοντά στην καρδιά και στην προσευχή'' (Από τη romfea.gr)

 

albanias kirigma

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος

Πηγή: romfea.gr


Μήνυμα αισιοδοξίας απέναντι σε κάθε είδους πρόβλημα, δοκιμασία και θλίψη, όπως ο κορωνοϊός, έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος από τον Καθεδρικό Ναό Αναστάσεως του Χριστού στα Τίρανα.

Ο Μακαριώτατος αναλύοντας το Αποστολικό Ανάγνωσμα της ημέρας μεταξύ άλλων ανέφερε: "Ας φροντίσουμε στην καθημερινή μας ζωή να διατηρήσουμε αυτά τα τρία πράγματα: Πολλή υπομονή, απροσποίητη αγάπη και  Άγιο Πνεύμα. Και ας μην ανησυχούμε.  Οι δυσκολίες και τα προβλήματα είναι για να τα ξεπερνάμε. Δεν είναι για να μας σταματάνε. Με δύναμη και ελπίδα ας συνεχίσουμε τον αγώνα".

Σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας πρόσθεσε: "Σ' αυτή την έξαρση της πανδημία ας κρατήσουμε τις αποστάσεις  μεταξύ μας, αλλά ας καλλιεργήσουμε την πνευματική μας σχέση και ο καθένας να είναι κοντά στον άλλο στην καρδιά και στην προσευχή". 

Να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή, που ξέσπασε η πανδημία, ο Μακαριώτατος προτείνει την τήρηση των προληπτικών μέτρων, ένα από τα οποία είναι και η σωματική απόσταση, ωστόσο προτρέπει οι ανθρώπινες ψυχές να μην απομακρυνθούν η μία από την άλλη. 

Παρά τις δυσχέρειες, που δημιουργεί ο κορωνοϊός, το πολύπλευρο έργο της Εκκλησίας της Εκκλησίας, ποιμαντικό, κατηχητικό, εκπαιδευτικό κοινωνικό, συνεχίζεται, με τις απαιτούμενες πάντοτε προφυλάξεις.

Είναι σαφές το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας ότι οι πνευματικές αρετές είναι το σκαλοπάτι για να υπερπηδησουμε κάθε εμπόδιο, αφού αποτελούν την επιβεβαίωση της Χάρης του Θεού μέσα μας. 

Ο πλούτος της χριστιανικής πίστεως είναι το ζητούμενο σ' έναν κόσμο, που δοκιμάζεται.  

Και η κοινωνία μας έχει ανάγκη σ' αυτή την κρίσιμη περίοδο από δότες ιλαρούς, δηλαδή από ανθρώπους, που πάνω απ' όλα θα διαθέτουν καρδιά, η οποία θα χτυπά για το συνάνθρωπο.