Ενορίες της Θεσπρωτίας εόρτασαν την Αγία Παρασκευή (ΦΩΤΟ)

Ενορίες της Θεσπρωτίας εόρτασαν την Αγία Παρασκευή, υπάρχουν κεντρικοί ναοί, αλλά και εξωκκλήσια αφιερωμένα στ' όνομά της, που δεν είναι και λίγα, με λατρευτικές  εκδηλώσεις, αφού φέτος, λόγω κορωνοϊού απαγορεύονται τα πανηγύρια και προσήλθαν αρκετοί πιστοί, τηρουμένων, βέβαια, των προληπτικών μέτρων.  
***
Στην ενορία Αγίας Παρασκευής Ραγίου την παραμονή εψάλη εσπερινός μετ' αρτοκλασίας. 

Στο σύντομο κήρυγμά του ο εφημέριος π. Ηλίας Μάκος τόνισε ότι "η Αγία Παρασκευή με το μαρτύριό της έδειξε ότι η πίστη πρέπει να συνδέεται με πράξεις. όταν μένει στη θεωρία, μοιάζει με νεκρό σώμα". 

Και πρόσθεσε: "Στάσεις, ιδέες, "πιστεύω" αποκαλύπτονται μέσα στη φωτιά των  δοκιμασιών". Και πέρασε πολλές τέτοιες η Αγία Παρασκευή. Ο καθένας κρίνεται . Επομένως ή αποδεικνύεται δόκιμος, γνήσιος, αληθινός, αυτός και οι λόγοι του και η ζωή του, ή αδόκιμος, ψεύτικος, αποδοκιμασμένος".

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε θεία λειτουργία μετ' αρτοκλασίας, όπου στο κήρυγμά του ο σεβαστός και πολύπειρος  συνταξιούχος ιερέας π. Γεώργιος Σιαμάντης, αναφέρθηκε αναλυτικά στο βίο της Αγίας Παρασκευής, τονίζοντας τα πολλά θαύματά της.

Στο τέλος προσφέρθηκε πλούσιο κέρασμα στους πιστούς, που είχαν έλθει και από την ευρύτερη περιοχή.

***
Η Αγία Παρασκευή εορτάστηκε και στη Σαγιάδα. 

Στον εσπερινό μετ' αρτοκλασίας κήρυξε ο θεολόγος π. Ηλίας Μάκος, ο οποίος υπογράμμισε μεταξύ άλλων: "Ή αποδέχεσαι τον Χριστό στη ζωή σου με όποιες συνέπειες και αν έχει αυτό. και έχει σίγουρα συνέπειες, όπως έπραξε η Αγία Παρασκευή. Και έχει συνέπειες καθώς πρέπει να σταυρώσουμε τη λογική μας και να συμπορευτούμε με το σταυρό του Χριστού. Ή να τον αρνηθούμε προκειμένου να ζήσουμε με μαι διεφθαρμένη λογική και τα θέλγητρα του ψεύτικου κόσμου".