"Ψυχρό" καλοκαίρι για τον τουρισμό στη Θεσπρωτία, προβλέπουν τουριστικοί επιχειρηματίες

Θα έρθουν φέτος το καλοκαίρι οι τουρίστες στη Θεσπρωτία; Θα έρθουν κάποιοι, αλλά η εικόνα δεν θα μοιάζει σε τίποτε με τα προηγούμενα χρόνια, λένε αυτοί, που ξέρουν. 

"Ψυχρὀ" καλοκαίρι για τον τουρισμό στη Θεσπρωτία, προβλέπουν τουριστικοί επιχειρηματίες

Μάλιστα μερικοί υποστηρίζουν ότι στη μακρινό 1980, θα επιστρέψει ο τουρισμός και τοπικά, όσον αφορά τις αφίξεις.

Πάντως οι Θεσπρωτοί τουριστικοί επιχειρηματίες, που θεωρούν ότι τα έσοδά τους θα είναι πολύ μειωμένα, αναφέρουν ότι "θα δώσουμε τη μάχη να σώσουμε ό,τι μπορούμε από την τουριστική περίοδο και πρέπει να σταθούμε όρθιοι". 

Κυρίως το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουλίου θα δείξει πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει φέτος ο τυορισμός στη Θεσπρωτία. 

Η πληρότητα, που αναμένεται να έχουν τον Ιούλιο τα ξενοδοχειακά καταλύματα στη Θεσπρωτία δεν φαίνεται να ξεπερνά το 30%.  

Κάτοικοι παράλιων περιοχών της Θεσπρωτίας, που γκρίνιαζαν με τους τουρίστες, γιατί δεν τους άφηναν να χαίρονται με άνεση τις παραλίες του τόπου τους, φέτος αγωνιούν για το αν έρθουν τουρίστες.  

Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα η παρουσία του τουρίστα δεν ωφελεί μόνο το ξενοδοχείο, το κάμπινγκ ή το τοπικό εστιατόριο. 

Ωφελεί και άλλες επιχειρήσεις και άλλα καταστήματα, ωφελεί ακόμη και τους περιπτεράδες, τους φουρνάρηδες, τους καφετζήδες, ωφελεί την ίδια την περιοχή. Αλλά πέρα από το οικονομικό κομμάτι, η Θεσπρωτία, μέσα από τον τουρισμό αποκτά και φίλους από το εξωτερικό και παύει να είναι εσωστρεφής. 

Και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις ξέρουν τον τόπο μας καλύτερα από εμάς τους ίδιους, γιατί τον αγαπούν. 

Και είναι αστείο να λέγεται, πως οι τουρίστες θα μας κολλήσουν κορωνοϊό. Τον ιό δεν τον φοβόμαστε μόνο εμείς, τον φοβούνται και οι τουρίστες, αλλά παίρνουν το ρίσκο και έρχονται. Άλλωστε κορωνοϊό, αν δεν λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα, μπορεί να κολλήσουμε και μεταξύ μας...  

H Θεσπρωτία αυτή τη στιγμή χρειάζεται τουρίστες σε μια δύσκολη περίοδο,  και πρέπει μέσα από μια θετική ατμόσφαιρα να τους προσελκύσει.    

Και οι αρμόδιοι είναι η ώρα να καταλάβουν, επιτέλους, ότι Θεσπρωτία δεν είναι μόνο οι παραλίες. Διαθέτει εναλλακτικές επιλογές, που, υπό προϋποθέσεις και δημιουργώντας υποδομές,  εξασφαλίζουν επισκεψιμότητα καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Αρκεί να συνδεθεί η χαλάρωση στην παραλία με το ντόπιο πολιτιστικό προϊόν...