Μετά τις 21 Ιουνίου ξεκινούν οι ποινικές δίκες και στη Θεσπρωτία

Η πλήρης λειτουργία των ποινικών δικαστηρίων θα ξεκινήσει μετά την 21η Ιουνίου 2020, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας λόγω κορονοϊού.

Άρα οι ποινικές δίκες και στη Θεσπρωτία ξεκινούν μετά από τρεις περίπου εβδομάδες.

Έτσι και οι δικηγόροι παραμένουν ανενεργοί, μ' ότι αυτό συνεπάγεται, αφού δεν έχουν έσοδα, ενώ οι οικονομικές υποχρεώσεις τους τρέχουν.

Αντίθετα, εξαιρούνται του μέτρου αυτού, τα αυτόφωρα, η εκδίκαση κακουργημάτων για τους προσωρινά κρατούμενους κατηγορουμένους, των οποίων συμπληρώνεται το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης, οι ποινικές δίκες που αφορούν κακουργήματα και ο χρόνος παραγραφής συμπληρώνεται με αποτέλεσμα την αποφυλάκιση των προφυλακισμένων, η κλήρωση των ενόρκων, η δημοσίευση δικαστικών αποφάσεων, κ.λπ., ενώ παράλληλα επαναλαμβάνονται στην ΚΥΑ τα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020, ξεκινά η λειτουργία: α) του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, του Εκλογοδικείου και του Μισθοδικείου, β) του Συμβουλίου της Επικρατείας και των τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων της χώρας, γ) του Ελεγκτικού Συνεδρίου και δ) των πολιτικών δικαστηρίων της χώρας.