Τοπική πολιτική επικαιρότητα (6 θέματα)



Ερωτήσεις στη Βουλή κατέθεσαν  ο Θεσπρωτός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης και άλλοι βουλευτές του κόμματος, με τις οποίες ζητούν διαφόρων ειδών μέτρα στήριξης  για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.
Ειδικότερα: Για την άδικη εξαίρεση επιχειρήσεων από μέτρα στήριξης λόγω Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας. Για τη λήψη μέτρων στήριξης και υγειονομικής προφύλαξης ανδρών και γυναικών της Ελληνικής Αστυνομίας,ιδίως μετά και τους περιορισμούς στην κυκλοφορία. Για  την ανάγκη νέας ρύθμισης των οφειλών επιχειρήσεων προς Ο.Τ.Α. α’ βαθμού και προς τα νομικά τους πρόσωπα. Για την οριζόντια υποστήριξη του συνόλου των δραστηριοτήτων της χώρας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού:   Για τη στήριξη των ελεύθερων επαγγελματιών μηχανικών. Για ττην προσωρινή παύση καρτών απεριορίστων διαδρομών ΟΑΣΑ εν μέσω πανδημίας. Για την λήψη μέτρων στήριξης των εργαζόμενων στα καταστήματα λιανεμπορίου τροφίμων σούπερ μάρκετ. Για την ένταξη άμεσα του συνόλου του προσωπικού της νοσηλευτικής υπηρεσίας του Ε.Σ.Υ. και των εργαζομένων του Ε.Κ.Α.Β. στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Για τη λήψη συμπληρωματικών μέτρων στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων και εμπόρων. Για τη λήψη συμπληρωματικών μέτρων Στήριξης Φυσικών Προσώπων -Ελεύθερων Επαγγελματιών στους κλάδους του Εμπορίου και της Παροχής Υπηρεσιών και την προστασία της Πρώτης Κατοικίας Όλων των Φυσικών Προσώπων από τους Πλειστηριασμούς.
***
Mακροσκελή ανακοίνωση με...παράπονα, αλλά, κυρίως, με προτάσεις για κοινή δράση ενάντια στον κοροναϊό προς το δήμαρχο Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη, δημοσιοποίησε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νικόλας Κάτσιος. Αναφέρει συγκεκριμένα: 

"Η φετινή διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου συμπίπτει με μια διπλή δοκιμασία για τον τόπο και τους συνδημότες μας, που καθημερινά πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού αλλά και τις συνέπειες του σεισμού που πρόσφατα έπληξε την περιοχή μας. Τούτες τις κρίσιμες ώρες είναι αναγκαίο να ανταπεξέλθουμε στην πρωτόγνωρη κατάσταση που έχουμε περιέλθει, η οποία μας υποχρεώνει όλους να βιώσουμε συνθήκες πολυεπίπεδης δοκιμασίας.

Ταυτόχρονα, όλοι όσοι συμμετέχουμε στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σουλίου, έχουμε υποχρέωση να αναδείξουμε όλα όσα μας ενώνουν και με υψηλό αίσθημα ευθύνης, με συνεργασία, με σύγκλιση και σύνθεση απόψεων να καταλήξουμε σε  ένα κοινό τοπικό σχέδιο  δράσης. Σε συγκεκριμένα άμεσα υλοποιήσιμα μέτρα που, αφενός θα εξασφαλίσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία των συνδημοτών μας από την πανδημία και τις πληγές του σεισμού, και αφετέρου μέσα από έκτακτες οικονομικές ελαφρύνσεις θα ανακουφίσουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις στο δήμο μας.

 Όμως οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν και έκτακτες αποφάσεις, τις οποίες -άγνωστο γιατί- αδυνατεί, ολιγωρεί ή στην καλύτερη περίπτωση καθυστερεί να πάρει ο δήμαρχος Σουλίου. Και για να είμαστε πιο ακριβείς, τις λαμβάνει ύστερα από δικές μας υποδείξεις τις οποίες εγγράφως και εγκαίρως του έχουμε καταθέσει. Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020 (πριν ακριβώς από μία εβδομάδα) με προσωπική μου επιστολή που του απέστειλα, του γνωστοποίησα τη δεδομένη πρόθεση της παράταξής μας να στηρίξουμε έμπρακτα τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής για την όσο το δυνατόν καλύτερη θωράκιση του δήμου μας απέναντι στον κορονοϊό αλλά και για την οικονομική στήριξη των συνδημοτών μας. Και στο πλαίσιο αυτό του θέσαμε υπόψη δέσμη προτάσεων της παράταξής μας, τις οποίες αναμέναμε άμεσα να υλοποιήσει.

Αφήνοντας κατά μέρους την όποια αντιπολιτευτικού τύπου κριτική επιλέξαμε τότε να μη δημοσιοποιήσουμε στους συνδημότες μας και στα ΜΜΕ το περιεχόμενο της συγκεκριμένης  επιστολής, αλλά την αποστείλαμε προσωπικά μόνο στον ίδιο το δήμαρχο.

Όλως τυχαίως την ίδια ακριβώς ημέρα, μετά από εβδομάδες απόλυτης απραξίας, ο δήμαρχος Σουλίου ανακοίνωσε την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης σε  ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες συμπολιτών μας και έδωσε τέλος στο… σήριαλ που αφορούσε τη λειτουργία ή μη της Λαϊκής Αγοράς της Παραμυθιάς. Ακολούθησε ο ορισμός του αντιδημάρχου Διοίκησης, Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Φ. Δημητρίου ως συντονιστής των μέτρων κατά του κοροναϊού και πραγματικά νιώσαμε ικανοποίηση, που ο δήμαρχος Σουλίου αξιοποίησε έστω και μέρος των προτάσεων μας.

Ταυτόχρονα όμως νιώσαμε απογοήτευση και προβληματισμό που, ως πρώτος πολίτης του δήμου Σουλίου ο κ. Γ. Καραγιάννης δεν βρήκε το πολιτικό θάρρος και τον στοιχειώδη πολιτικό σεβασμό να αναγνωρίσει ούτε δημόσια αλλά ούτε και ιδιωτικά τη συμβολή της παράταξής μας στη λήψη των παραπάνω μέτρων, αλλά και ότι αξιοποίησε μέρος των προτάσεών μας. Δυστυχώς, πήγε… «περίπατο» ακόμη και ο πολιτικά ψευδεπίγραφος τίτλος της παράταξής του κ. Γ. Καραγιάννη «Δημοτική Ομάδα Συνεργασίας», που προεκλογικά εξαπάτησε πολιτικά τους συμπολίτες μας, δεσμευόμενος για μετεκλογικές συνεργασίες.

Πλέον, απευθυνόμενοι στους συνδημότες μας τους γνωρίζουμε ότι η παράταξή μας ζητά από το δήμαρχο Σουλίου τα εξής:

·         Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την προστασία από την πανδημία και τα προβλήματα που προκάλεσε ο σεισμός (πλέον μπορεί να γίνει μόνο μέσω τηλεδιάσκεψης), με αντικείμενο το συντονισμό των ενεργειών και τη λήψη προληπτικών μέτρων στο δήμο Σουλίου με τη συμμετοχή και κοινωνικών φορέων της περιοχής (Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς, Εκπαιδευτική Κοινότητα, Αστυνομία, Πυροσβεστική κ.α.).

·         Σύσταση Διαδημοτικής Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων, η οποία θα παρακολουθεί καθημερινά την υφιστάμενη κατάσταση και θα συντονίζει τις προσπάθειες όλων μας.

·      Αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχει η τηλεδιάσκεψη για τις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων του δήμου (Δημοτικό Συμβούλιο, Κοινοτικά Συμβούλια, Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής).

·      Αξιοποίηση του πολύτιμου και εξειδικευμένου προσωπικού στο «Βοήθεια στο Σπίτι» τους οποίους αφού εφοδιάσετε με όλα τα απαραίτητα υλικά ατομικής προστασίας, να εξυπηρετούν με ασφάλεια κατ’ οίκον συνδημότες μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

·         Απολυμάνσεις σε όλα τα δημοτικά κτίρια, τα Σχολεία, τα ΚΕΠ, τα ΚΑΠΗ, τις Παιδικές Χαρές, τα Γήπεδα, το Κλειστό Γυμναστήριο αλλά και συγκεκριμένους πολυσύχναστους δημόσιους χώρους (πάρκα, στάσεις).

·         Πλύσιμο κεντρικών δρόμων, πλατειών και κάδων απορριμμάτων.

·         Πέρα από το σφράγισμα σε όλες τις Παιδικές Χαρές του δήμου και σήμανση με ειδικές ταινίες περιμετρικά των οργάνων σε παιδικές χαρές και υπαίθρια παιχνίδια (π.χ. κούνιες) που βρίσκονται σε ανοιχτό χώρο χωρίς περίφραξη.

·         Τοποθέτηση αντισηπτικών αλκοολούχων διαλυμάτων στα δημοτικά κτίρια και εφαρμογή μέτρων προφύλαξης (γάντια, μάσκες) στους χώρους υποδοχής κοινού από εργαζόμενους και δημότες.

·         Μέτρα οικονομικής ανακούφισης των συνδημοτών μας που θα περιλαμβάνουν:
α) Αναστολή των προσαυξήσεων στα δημοτικά τέλη για όλα τα νοικοκυριά καθόλη τη διάρκεια που θα βρισκόμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω της πανδημίας,
β) Μηδενικά δημοτικά τέλη μέχρι 31/8/2020 για όλες τις επιχειρήσεις του δήμου μας,
γ) Τη μη καταβολή στο δήμο των μισθωμάτων για τα ακίνητα και τους κοινόχρηστους χώρους ιδιοκτησίας του δήμου που μισθώνονται, καθόλη την περίοδο ισχύος των περιορισμών λειτουργίας της αγορά και
δ) Τη μη καταβολή στο δήμο μισθωμάτων για την ενοικίαση κυλικείων εντός σχολικών μονάδων καθόλη την περίοδο ισχύος των περιορισμών λειτουργίας των Σχολείων.

            Με οδηγό τη χθεσινή διπλή γιορτή για την Επανάσταση του 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου η παράταξη «Τόπος Αξιών» πρωτοστατεί σε μια ευρεία συναίνεση με στόχο την αντιμετώπιση της μεγάλης διπλής δοκιμασίας που έχουμε στον τόπο μας. 


           Είναι η ώρα των κοινών δράσεων και σε αυτή την κρίσιμη μάχη δεν περισσεύει κανείς".
***
Σε μήνυμά του ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης επισημαίνει:  "Μένοντας στο σπίτι, περνάνε από τη μνήμη μας οι μορφές εκείνων που εγκατέλειψαν τις οικογένειές τους, που θυσίασαν τη ζωή τους και διέθεσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν για την απελευθέρωση της πατρίδας μας.


Θυμόμαστε και τιμούμε τους Εθνικούς - Ηπειρώτες Ευεργέτες που συνέδραμαν τον αγώνα και  στήριξαν το  Έθνος στη διάρκεια της μακρόχρονης υποδούλωσης στους Οθωμανούς και εκείνους που συμμετείχαν ενεργά στον απελευθερωτικό αγώνα, ακόμη και μέσω της Φιλικής Εταιρείας.

Τους τιμούμε και σήμερα είμαστε αναγκασμένοι να τους μιμηθούμε σε έναν διαφορετικό αγώνα: Στον αγώνα της ζωής κατά ενός εχθρού που είναι αόρατος, που δεν γνωρίζει σύνορα και ηλικίες, πλούσιους και φτωχούς, επιχειρηματίες και βιοπαλαιστές.

Στη θέση των ηρώων του ΄21, βρίσκονται σήμερα οι γιατροί, οι νοσηλευτές, το προσωπικό των νοσοκομείων, οι εργαζόμενοι στην εφοδιαστική αλυσίδα, στα φαρμακεία, στην καθαριότητα, στις μεταφορές, στα σώματα ασφαλείας, στις Ένοπλες Δυνάμεις. Τους σεβόμαστε, τους τιμούμε, τους ευχαριστούμε.

Την περίοδο που διανύουμε πρέπει να αντλήσουμε δύναμη και από τον σημερινό εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου: «Ευαγγελίζου γη χαρά μεγάλη..», είναι το χαρμόσυνο μήνυμα αισιοδοξίας και πίστης που δεν πρέπει να μας εγκαταλείπουν.

Με τη βοήθεια της Παναγίας, οι δυσκολίες που περνάμε όλοι ανεξαιρέτως θα έχουν ημερομηνία λήξης. Και τότε θα πρέπει να ανασυνταχθούμε. Να πιάσουμε το νήμα, από εκεί που το αφήσαμε. Να καλύψουμε τα κενά που ήδη έχουν δημιουργηθεί και ενδεχομένως να μεγαλώσουν και άλλο στη συνέχεια.

Ήδη στην περιοχή μας προστέθηκε ένα πρόβλημα: Ο καταστροφικός σεισμός στην περιοχή των Δήμων Πάργας και Σουλίου. Σήμερα μάλιστα οι δύο αυτές περιοχές, έρχονται να μας θυμίσουν και τη γενναιότητα και τη θυσία  των προγόνων τους κατά των Τουρκοαλβανών στα χρόνια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Στην Ήπειρο χύθηκε πολύ αίμα και τότε, αλλά και αργότερα στην περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτές τις θυσίες οφείλουμε να έχουμε υπόψη και στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις που επίκεινται μετά τη χθεσινή απόφαση των Υπουργών Εξωτερικών ώστε η Αλβανία  να γίνει μέλος της Ε.Ε.. Ως Ηπειρωτών η θέση μας είναι σαφής: Είμαστε υπέρ της καλής γειτονίας, το αποδεικνύουμε καθημερινά, αλλά δεν μπορεί να υπάρξει ευρωπαϊκή προοπτική για την Αλβανία αν δεν θέσει τέλος στην υποκίνηση του δήθεν «τσάμικου ζητήματος».  Πέραν αυτού οφείλει  να σεβαστεί χωρίς εκπτώσεις τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις περιουσίες  της Εθνικής μας Μειονότητας, που είναι δισυπόστατη Ελληνόφωνη και Βλαχόφωνη.

Έλληνες ομογενείς υπάρχουν όμως και στη Βόρεια Μακεδονία. Ανάμεσά τους υπήρξαν και προσωπικότητες που συνέβαλαν στα δύσκολα χρόνια στη στήριξη του απανταχού Ελληνισμού.

 Η σκέψη μας είναι στραμμένη και σε αυτούς και στην προστασία που πρέπει να έχουν στο πλαίσιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ένταξης της χώρας τους στην Ε.Ε..

Με τις σκέψεις αυτές θέλω να ευχηθώ σε όλους δύναμη και αντοχή ώστε να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα τη σημερινή περιπέτεια και η πατρίδα μας, υπό τη σκέπη και της Παναγίας, να ξαναμπεί και πάλι στην κανονικότητα και την ανάπτυξη.  Χρόνια Πολλά και για να τα  έχουμε ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ".
***
Με αφορμή την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο Δήμαρχος Σουλίου  Γιάννης Καραγιάννης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Σήμερα ο Ελληνισμός πανηγυρίζει. Τιμά την ηρωική απόφαση των προγόνων μας για την έναρξη της Επανάστασης, σε μια μέρα ορόσημο για την Χριστιανοσύνη.  
Είναι ημέρα υπερηφάνειας για το σθένος και τη δύναμη ψυχής που επέδειξε ο Ελληνισμός.
Η 25η Μαρτίου μαζί με τη λαμπρή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, που ταυτίστηκε με την Επανάσταση, αποτελεί για το Έθνος, ημέρα ομοψυχίας, ελπίδας και αποφασιστικότητας.
Τρία χαρακτηριστικά, που σήμερα φαντάζουν περισσότερο από ποτέ, ως τα ποιο αναγκαία για το έθνος, με δεδομένη την κρίση τόσο του Covid-19, όσο και την κρίση στα σύνορα Ελλάδας Τουρκίας.
Οι σημερινές νέες ανάγκες κάνουν το φετινό εορτασμό ξανά επίκαιρο. Με βαθιά περισυλλογή, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, η σημερινή ημέρα πρέπει να είναι ημέρα υπόσχεσης. Υπόσχεση για την απαιτούμενη ατομική και συλλογική ευθύνη ώστε να βγούμε από την πανδημία, άλλα και υπόσχεση για την προάσπιση των συνόρων μας που δέχονται μεγάλη πίεση από το καθεστώς Ερντογάν.
Αγαπητοί μου συνδημότες, χρόνια πολλά. Όλοι μαζί να εξασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή, την υγεία και την αξιοπρέπεια κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα".

***


Σε μήνυμά του ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος, με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, εστιάζει  στον κοροναϊό, σημειώνοντας ότι είναι μια μάχη, που πρέπει να κερδηθεί απ' όλους. 
Αναφέρει αναλυτικότερα:
"Σε μια περίοδο που η χώρα μας βάλλεται τόσο από την απειλή της εθνικής της ασφάλειας, όσο και από μία τεράστια υγειονομική απειλή, η μνήμη της 25ης Μαρτίου 1821 μεταδίδει, περισσότερο από ποτέ, μήνυμα θάρρους, ενότητας και αντοχής σε δύσκολες δοκιμασίες.
Στη δύσκολη δοκιμασία, που όλοι μας βιώνουμε εξαιτίας της παγκόσμιας εξάπλωσης του κορωνοϊού, οφείλουμε να προτάξουμε την ευθύνη μας και να δράσουμε με σοβαρότητα, συλλογικά και ενωμένοι απέναντι στον κοινό μας αντίπαλο.
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση και θα συνεχίζει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας των πολιτών, με γνώμονα την επιστήμη και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.
Όμως κανένα μέτρο δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ατομική ευθύνη, γι' αυτό παράλληλα με τις παρεμβάσεις του Δήμου Ηγουμενίτσας, σας καλώ όλους να επιδείξετε την πρέπουσα ατομική υπευθυνότητα και πειθαρχία, ώστε τηρώντας αυστηρά τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, να διασφαλίσουμε την υγεία όλων και ειδικότερα των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων, που έχουν την ανάγκη μας.
Προστατεύουμε και προστατευόμαστε, για να αποφύγουμε τις δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας. Με οδηγό το θάρρος των προγόνων μας, δεν επιτρέπουμε στον φόβο και στην παραπληροφόρηση να μας νικήσουν. Σ' αυτόν το δύσκολο αγώνα είμαστε όλοι μαζί.
Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους Γιατρούς και τους Νοσηλευτές, που μάχονται σκληρά στο μέτωπο της υγείας καθώς και την Πολιτική μας Προστασία, που στέκει πιστή στο καθήκον.
Παράλληλα ευχαριστώ τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για τη διασφάλιση της εθνικής μας ακεραιότητας.
Όμως δεν θα μπορούσα να μην ευχαριστήσω τους εργαζόμενους στις Δημοτικές μας Δομές, που συνεχίζουν να στηρίζουν τους ευάλωτους συμπολίτες μας και ειδικά τους εργαζόμενους στον τομέα καθαριότητας του Δήμου μας κι όλους εκείνους, που μέσα από σκληρή δουλειά αποτελούν ασπίδα προστασίας για τη δημόσια υγεία.
Έχοντας εμπιστοσύνη προς όλους εσάς, είμαι βέβαιος πως όλοι μαζί θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, ώστε να κερδίσουμε και αυτήν την μάχη. Μια μάχη δύσκολη, που η τελική της έκβαση εξαρτάται από όλους μας.
Εύχομαι αυτή η κρίση να γίνει ευκαιρία, ώστε όλοι να δείξουμε την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη και τον καλύτερό μας εαυτό".
*** 
Με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο επικεφαλής της παράταξης "Ορίζοντες Ηπείρου" κ. Σπύρος Ριζόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Αυτή η εθνική επέτειος δε μοιάζει με καμία αντίστοιχη από το παρελθόν…
Η πατρίδα αντιμετωπίζει σήμερα ταυτόχρονα δυο μεγάλες κρίσεις: 
Η μια επιβάλλει να «μείνουμε σπίτι», προκειμένου να προστατεύσουμε από τη μόλυνση με τον ιό COVID19 τους συμπολίτες μας των μεγαλύτερων ηλικιών αλλά και εκείνους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
Η άλλη απαιτεί αυξημένη εγρήγορση και αντανακλαστικά από μέρους της επίσημης πολιτείας, καθώς τους σχεδιασμούς του απρόβλεπτου «γείτονα» Ερντογάν στον Έβρο, δεν πτοεί ούτε ο κορωνοϊός.
Ένα χρόνο προτού γιορτάσουμε τους δύο αιώνες από τη Μεγάλη Επανάσταση, η πατρίδα δοκιμάζεται σκληρά.
Εκτιμώ πως προέχει να κερδίσουμε πρώτα τη «μάχη» με το φονικό ιό, γι’ αυτό και σας παρακαλώ να τηρούμε όλοι με ευλάβεια τα αυστηρά μέτρα της πολιτείας.
Πρόκειται για την υγειά μας! Για την υγειά των πατεράδων μας και των μανάδων μας. Για τους συνανθρώπους μας, με χρόνια νοσήματα.
Σας παρακαλώ να εφαρμόσουμε σήμερα τα μέτρα, για να είμαστε αύριο όλοι εδώ.
Αυτή η «λευτεριά» θα έλθει πολύ νωρίτερα από τη «λευτεριά» για την οποία πολέμησαν οι πρόγονοί μας πριν από 200 χρόνια.
Η αλληλεγγύη, η ομόνοια και ο κοινός σκοπός θα πρέπει όμως, να χαρακτηρίζουν και αυτή τη μάχη που δίνουμε σήμερα, απέναντι σε έναν αόρατο εχθρό".