Καθημερινό γεύμα και ένας τόνος τρόφιμα σε φτωχούς από ενορία της Αλβανίας (Από τη romfea.gr)

trofima albania 4
Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr

Η αγάπη του Αρχιεπισκόπου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας Αναστασίου, καθοδηγεί στη συνάντηση με τους άλλους, προσφέρει δείκτες και ποιότητα ζωής.
Το παράδειγμά του ακολουθούν οι Μητροπολίτες σε διάφορες περιοχές της Αλβανίας.
Έτσι στην ενορία Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στην πόλη Γκράμσι της Αλβανίας, άρχισε να προσφέρεται καθημερινά γεύμα στους φτωχούς, ενώ μοιράστηκε από τους ιερείς π. Μιχαήλ και π. Γρηγόριο ένας τόνος τρόφιμα σε συνανθρώπους, που έχουν ανάγκη.
Η προσφορά καθημερινού γεύματος από την Ορθόδοξη Εκκλησία στην πόλη Γκράμσι ήταν ένα όνειρο, που με τη φροντίδα του Μητροπολίτη κ. Αντωνίου και με τη συνεισφορά χορηγών και συνεργατών, έγινε πραγματικότητα.
Τέτοια παραδείγματα φανερώνουν ότι είναι αναγκαίο στα… λογιστικά βιβλία της ποιμαντικής πράξης να προηγείται η στήλη «δούναι».
Ενώ η αγάπη θα έπρεπε να είναι αυτονόητη και φυσική, δυστυχώς, στην εποχή μας δεν είναι, γι’ αυτό όταν εκδηλώνεται αποτελεί μια εμπειρία και ένα ενέργημα με πολλαπλές ωφέλειες.
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Με αφορμή το νέο έτος κόπηκαν βασιλόπιτες για παιδιά και νέους στο Φίερι από τον επιχώριο Μητροπολίτη κ. Νικόλαο.
Τους ευχήθηκε να ακολουθούν πάντοτε τον Χριστό, που είναι Αυτός μόνος «η οδός και η αλήθεια και η ζωή", η ευτυχισμένη και ένδοξη ζωή.
Βασιλόπιτα έκοψαν και οι γυναίκες στα Τίρανα, παρόντος του Επισκόπου Βίλιδος Άστιου, καθώς και σε ενορίες.
Σε όλες τις εκδηλώσεις η ατμόσφαιρα ήταν χαρούμενη και κυριάρχησε το πνευματικό μήνυμα τον καινούργιο χρόνο ο Άχραντος Πατέρας να βοηθήσει το ανέβασμα στη σκάλα των αρετών.
trofima albania 1
trofima albania 1
pita albania 1
pita albania 1
pita albania 1
pita albania 1
pita albania 1
Πηγή: romfea.gr