Παραλειπόμενα από την ημερίδα για τον μυθικό Αχέροντα

Εξαιρετική επιτυχία είχε η ημερίδα για το πρόγραμμα ανάδειξης του μυθικού, που τη χαρακτήρισε η μαζική προσέλευση, σε αντίθεση με άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, όπου η συμμετοχή συνήθως είναι περιορισμένη. 
***
Αποδείχθηκε ότι πραγματικά η περιοχή του Αχέροντα είναι προνομιακή και καθυστέρησε μέχρι τώρα η ανάπτυξή της, γιατί μπορεί, μέσω του τουρισμού, να συμβάλλει, καθοριστικά μάλιστα, στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου. 
***

Σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, που βρέθηκε τ στην παρουσίαση των Ολοκληρωμένων Παρεμβάσεων για τον Αχέροντα που πραγματοποιήθηκε στην Γλυκή από την Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ) ΑΕ, υπό την αιγίδα της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης, που είχε συναφθεί για το σκοπό αυτό, τόνισε ότι "η αξιόλογη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ο Δήμος Σουλίου, ο Δήμος Πάργας και η Περιφέρεια Ηπείρου, με τις Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις για τον Αχέροντα, δεν θα πρέπει να μείνει στα χαρτιά, θα πρέπει να υλοποιηθεί και θα πρέπει να έχει συνεχεία από τις επόμενες Δημοτικές Αρχές και την επόμενη Περιφερειακή Αρχή με στόχο την πραγματική αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος". Και πρόσθεσε: "Ο Αχέροντας μπορεί να γίνει ορόσημο για την ανάπτυξη όλης της περιοχής". 
*** 
Σε δελτίο τύπου του υποψήφιου περιφερειάρχη Σπύρου Ριζόπουλο, ο οποίος παραβρέθηκε στην ημερίδα, αναφέρεται ότι "άλλο ένα σχέδιο μελέτης, -με πολύ δουλειά βεβαίως- και άλλο η υλοποίηση, για την οποία απαιτείται μοντέρνα αντίληψη περιφερειάρχη, πρόσβαση και γνώση της χρήσης των παγκόσμιων χρηματοοικονομικών εργαλείων. Δεν μπορούν όλα να γίνουν με ΕΣΠΑ. Χρειάζεται ευελιξία και δημιουργικότητα".