ΣΑΓΙΑΔΑ: Ψαρομεζέδες στην βραδιά γευσιγνωσίας

Στις 6 Αυγούστου, της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στην βραδιά γευσιγνωσίας στη Σαγιάδα (παλιά ήταν γνωστή ως Γιορτή Τσιπούρας και προσφέρονταν ολόκληρες ψημένες τσιπούρες), όσοι προσήλθαν, και ήταν πολλοί, απόλαυσαν πρωτότυπους ψαρομεζέδες από φρέσκα ψάρια  ελληνικής εκτροφής.

Τα ψάρια συνοδεύονταν από τοπικά αγροτικά προϊόντα, προσφέρθηκε κρασί και ακολούθησε χορός.

Η Θεσπρωτική ιχθυοκαλλιέργεια έχει αναπτυχθεί πολύ και έχει ένα μεγάλο ποσοστό πωλήσεων και στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό, μέσω εξαγωγών, παρά τα προβλήματα στη διεθνή οικονομία και τον έντονο ανταγωνισμό από άλλες χώρες.

Τα προϊόντας της διακρίνονται για την ποιότητά τους και στηρίζει  την τοπική οικονομία, αλλά και κοινωνία, κυρίως με πολλές θέσεις απασχόλησης. 

Η. Μ. 


Φωτό αρχείου