Κέρδισαν τις εντυπώσεις...

Την Ήπειρο της παραγωγής και της ποιότητας των προϊόντων της,  είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν χιλιάδες επισκέπτες της Έκθεσης «Κερνάμε Ήπειρος» που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο το τριήμερο 11-13 Οκτωβρίου.

Στην Έκθεση συμμετείχαν πενήντα παραγωγοί, οι οποίοι «κέρασαν» τους επισκέπτες αυθεντικές ηπειρωτικές γεύσεις σε γαλακτοκομικά, κρασιά, τσίπουρο, μέλι, κρέατα, ελαιόλαδο, παραδοσιακά γλυκά, ψάρια, όσπρια (γίγαντες κ.α.).

Στους επισκέπτες και τις τρεις ημέρες διατέθηκαν ηπειρωτικά εδέσματα τα οποία παρασκεύαζαν σπουδαστές του ΔΙΕΚ Ιωαννίνων.  

Η Έκθεση εκτός από «κεράσματα» είχε και έντονο παραδοσιακό μουσικό χρώμα, με δημοτικά ηπειρώτικα τραγούδια  και χορούς από τα χορευτικά συγκροτήματα του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Ελευσίνας και του Ηπειρωτικού Συλλόγου ΑΡΙΩΝ.  

Από το σύνολο των επισκεπτών εκφράστηκαν πολύ θετικές εντυπώσεις για την διοργάνωση, η οποία αναβαθμίζεται συνεχώς χρόνο με τον χρόνο, ενώ πολύ ικανοποιητική ήταν και η αποτίμηση των παραγωγών από την παρουσία τους στην Έκθεση καθώς διατέθηκε το σύνολο των προϊόντων τους.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κων/νος Τασούλας, ο Πρόεδρος του Ζαππείου Μεγάρου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Διονύσης Σταμενίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος, ο Δήμαρχος Αρταίων Κ. Χριστόφορος Σιαφάκας, η Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδια για θέματα Προώθησης Τοπικών Προϊόντων  κ. Αναστασία Σίμου, ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης κ. Κωνσταντίνος Κίτσιος,  ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Πρέβεζας κ. Ευάγγελος Τζοβίλης, εκπρόσωποι της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, Αδελφοτήτων και Συλλόγων Αποδήμων της Αττικής.

Το συντονισμό της Έκθεσης και των παράλληλων εκδηλώσεων  είχε η Προϊσταμένη Προώθησης και Προβολής της Περιφέρειας κ. Σοφία Φούκη.

Η Περιφέρεια Ηπείρου ευχαριστεί ιδιαίτερα για τη συνδρομή της στην επιτυχία της Έκθεσης  τη Διοίκηση του Ζάππειο Μεγάρου, το ΔΙΕΚ Ιωαννίνων που σε μια ακόμη Έκθεση έφερε σε «επαφή» το κοινό με την Ηπειρωτική αυθεντική κουζίνα, τα χορευτικά των δύο συλλόγων που «έντυσαν» με τους χορούς την Έκθεση και τέλος συγχαίρει τους παραγωγούς για τη επιμελημένη συμμετοχή τους που συνέβαλε στη διαφήμιση των τοπικών μας προϊόντων.