ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Πήγε να την εξαπατήσει, αλλά του την...έστησε η ηλικιωμένη

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας συνέλαβαν αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για «εγκληματική οργάνωση» και «απάτη».

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, άγνωστος συνεργός του αλλοδαπού είχε τηλεφωνήσει νωρίτερα σε ηλικιωμένη, παριστάνοντας τον νοσοκομειακό ιατρό, καλώντας την να καταβάλει χρηματικό ποσό, ώστε να υποβληθεί η κόρη της σε άμεση χειρουργική επέμβαση, λόγω τροχαίου ατυχήματος που δήθεν είχε υποστεί.

Η ηλικιωμένη, έχοντας εγκαίρως ενημερώσει τους αστυνομικούς, μετέβη στο σημείο που της είχε υποδειχθεί από τον προσποιήσαντα τον ιατρό, όπου εναπόθεσε σακούλα με χρηματικό ποσό 5.000 ευρώ.

Όταν ο αλλοδαπός επιχείρησε να παραλάβει τη σακούλα, οι αστυνομικοί επενέβησαν, τον συνέλαβαν και απέδωσαν στη συνέχεια τα χρήματα στην ηλικιωμένη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν 1.050 ευρώ.

Από την περαιτέρω έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, προέκυψε ότι ο αλλοδαπός δρούσε ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στις τηλεφωνικές απάτες, έχοντας τον ρόλο του «εισπράκτορα».

Μάλιστα, εξακριβώθηκε ότι λίγες μέρες νωρίτερα (28/9/2024), ο αλλοδαπός είχε παραλάβει από ηλικιωμένη σε περιοχή της Καστοριάς 500 ευρώ και κοσμήματα αξίας 3.000 ευρώ, η οποία είχε εξαπατηθεί με το ίδιο προαναφερόμενο τέχνασμα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ η έρευνα για την ανακάλυψη της ταυτότητας των συνεργών του συνεχίζεται.