Έγινε Γενική Ιερατική Σύναξη στη Μητρόπολη Παραμυθίας


Πραγματοποιήθηκε η τρίτη, υπό το νέο Μητροπολίτη κ. Σεραπίωνα, Γενική Ιερατική Σύναξη της Μητρόπολης Παραμυθίας, όπου αναπτύχθηκαν θέματα ενημέρωσης των κληρικών.

Με την ευκαιρία να σημειώσουμε ότι οι κληρικοί, όταν λειτουργούν σωστά σε όλα τα επίπεδα, μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για να θεμελιωθεί και να οικοδομηθεί η ελπίδα στα πλαίσια μιας σύγχρονης ποιμαντικής και πρακτικής. 

Η χριστιανική ζωή, όταν εκφράζεται και εκδηλώνεται με τον ορθό τρόπο, συμβάλλει στην απομάκρυνση, όσο γίνεται βέβαια, της κατήφειας και της λύπης από τα πρόσωπα και την καρδιά μας. 

Και αυτό δεν γίνεται με συνθήματα, όπως το "χαμογελάτε είναι μεταδοτικό", αλλά με μια "γεωγραφία συναισθημάτων".

Τι σημαίνει αυτό; Και αν δεν μας δίνει ο κόσμος πνευματικό τόπο να σταθούμε, τον προσφέρουμε από μόνοι μας στον εαυτό μας, σαν αποκούμπι, αυτόν τον πνευματικό τόπο και στη συνέχεια τον αντιπροσφέρουμε. 

Η Ορθοδοξία,  λοιπόν, μας δείχνει τον τρόπο για την έξοδο από το αδιέξοδο, για την  εγκατάλειψη πρακτικών, που... ουρλιάζουν το αδιάβατο, για την υπέρβαση  όχι με παραγγέλματα του τύπου "έξω η στενοχώρια", αλλά με την επανεύρεση του θείου προσανατολισμού, προς ό,τι θα είναι καρπός ωφέλιμος με ωραίους σφυγμούς ζωής. 

π. Ηλίας Μάκος