Χρηματικό έπαθλο για την αριστεία της Κατερίνας στις πανελλαδικές...

Χρηματικό έπαθλο παρέλαβε χθες η Κατερίνα Ευδόγλου, πρ. μαθήτρια του Λυκείου Δολιανών, η οποία κατάφερε να εισαχθεί στη Σχολή Παιδαγωγικής Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η εκδήλωση της βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο Λύκειο Δολιανών, τόπο καταγωγής του προσφέροντος τα χρήματα Απόστολου Σιέρρα, ο οποίος από πέρυσι δίνει χρηματικό έπαθλο στον μαθητή/τρια που θα λάβει τη μεγαλύτερη βαθμολογία στις πανελλήνιες εξετάσεις. 

Ο Διευθυντής του σχολείου Νικόλαος Βράνος μίλησε για το ήθος και την επιμέλεια της Κατερίνας, ενώ ο κ. Σέρρας, ιδιαίτερα συγκινημένος συνεχάρη την πρωτοετή φοιτήτρια και σημείωσε ότι το σχολείο, η μόρφωση και η παιδεία απελευθερώνουν τον άνθρωπο ενώ δήλωσε ότι το χρηματικό έπαθλο δίνεται προς τιμήν των γονέων του που αγαπούσαν ιδιαίτερα τα γράμματα. «Οι γονείς μου, φτωχοί μετανάστες, μας μετέδωσαν την αγάπη για τα γράμματα και ως ένδειξη τιμής προς αυτούς αλλά και ως ένδειξη τιμής και αγάπης για το χωριό αποφασίσαμε με την οικογένειά μου να δίνουμε κάθε χρόνο ένα χρηματικό έπαθλο στον μαθητή με τη μεγαλύτερη βαθμολογίας στις Πανελλήνιες εξετάσεις» τόνισε.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Αναστάσιος Γιούνης συνεχάρη την Κατερίνα για την εισαγωγή της στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευσης και δήλωσε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ότι ο Δήμος Πωγωνίου θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό τους. «Στο Λύκειο Δολιανών, όπως και σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές του Δήμου μας, γίνεται καταπληκτική δουλειά και θα είμαστε πάντα αρωγοί και συμπαραστάτες. Πάρτε τις γνώσεις που σας προσφέρονται αλλά πάνω απ’ όλα πάρτε τις αξίες που σας δίνει το σχολείο», κατέληξε.

Ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν το μήνυμα της Κατερίνας Ευδόγλου που σημείωσε: «Να σκέφτεστε μόνο ότι αυτό που ακολουθεί αξίζει κάθε κόπο και κούραση. Ό,τι κάνετε να το κάνετε πρωτίστως για τον εαυτό σας γιατί οι αποφάσεις που θα πάρετε καθορίζουν τη δική σας ζωή».