Ἠταν ο μοναδικός από την Ήπειρο...

Ο μοναδικός δημοσιογράφος, συνεργάτης του "Πρωινού Λόγου, από την Ήπειρο, που υπέβαλε ερώτηση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη συνένετευξή του στη ΔΕΘ ήταν ο Γιώργος Γιαννάκης.

Πριν μερικούς μήνες, μάλιστα, είχε πάρει και αποκλειστική συνέντευξη από τον Πρωθυπουργό για τον "ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ".

Ο Γιώργος Γιαννάκης ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη για το επίπεδο των σχέσεών του με τον Αλβανό Πρωθυπουργό Έντι Ράμα ύστερα από την ένταση που δημιούργησε η στάση της αλβανικής πλευράς στο θέμα του Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος εκλεγμένος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ πια, αφέθηκε ελεύθερος από τις αλβανικές φυλακές πριν από μερικές ημέρες.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως θέλουμε τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με όλους τους γείτονές μας. “Περάσαμε δύσκολα το διάστημα και δεν θέλω να μιλήσω αναλυτικά για την υπόθεση Φρέντη Μπελέρη που τελείωσε μια περιπέτεια τελείως άδικη και αχρείαστη. Θέλω να πω ότι οι σχέσεις Ελλάδος και Αλβανίας περνούν μέσα από το σεβασμό των δικαιωμάτων της εθνικής μας μειονότητας της Αλβανίας και από το ζήτημα των περιουσιακών δικαιωμάτων των Ελλήνων” σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Το θέμα αυτό τόνισε, θα επανέλθη και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τη δουλειά του ευρωβουλευτή Μπελέτη και θα διασφαλίσουμε ότι τα περιουσιακά δικαιώματα των ομοεθνών μας γίνονται απολύτως σεβαστά για να μπορεί να προχωρά η Αλβανία στον ευρωπαϊκό της δρόμο".