Πιο στενή συνεργασία με τον τοπικό τύπο


Μία πιο στενή συνεργασία εγκαινιάζει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου, Νήσων, μέσω μνημονίου που υπέγραψαν  η Πρύτανης Άννα Μπατιστάτου και ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Κυριάκος Κορτέσης. Πρόκειται για συνεργασία που μπορεί να έχει οφέλη και για τις δύο πλευρές,ανοίγοντας νέες προοπτικές και για τον Τοπικό Τύπο.

Το «παρών» στη συνάντηση που έγινε στο Πανεπιστήμιο έδωσαν οι Αντιπρυτάνεις Παναγιώτα Καντή και Ιωάννης Λεονάρδος, ο Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Συντακτών Κώστας Θεοδωρόπουλος και ο Πρόεδρος του ΤΕΑΣ Θανάσης Μπαμπανέβας. 

Θα γίνουν πολλά

Σε δηλώσεις της η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Άννα Μπατιστάτου έκανε λόγο για μία συνεργασία για την οποία, όπως είπε, «είμαστε πολύ χαρούμενοι, καθώς θεμελιώνει νέες προοπτικές για την προβολή του Πανεπιστημίου μας, των προγραμμάτων και των δράσεών μας, στην Ελλάδα και το εξωτερικό». Τόνισε δε πως στο πλαίσιο του μνημονίου αυτού θα αναληφθούν πολλές πρωτοβουλίες και από τους δύο φορείς για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, ημερίδων και συνεδρίων.

Η Πρύτανης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για την επίτευξη του στόχου την Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Αγωγής και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, ΜΜΕ και Εκπαίδευσης του Π.Τ.Ν. Νικολέττα Τσιτσανούδη, η οποία έχει αναπτύξει εδώ και πολλά χρόνια συνεργασία με την ΕΣΗΕΠΗΝ και ήταν δική της πρωτοβουλία η υπογραφή μνημονίου, με το Συμβούλιο Διοίκησης να αποδέχεται την πρότασή της. 

Ο Πρόεδρος ΕΣΗΕΠΗΝ

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κυριάκος Κορτέσης ανέφερε ότι μνημόνια συνεργασίας όπως αυτό που υπέγραψε η ΕΣΗΕΠΗΝ με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μπορούν να αποβούν επ’ ωφελεία των ντόπιων δημοσιογράφων – μελών της, αλλά και να προάγουν γενικότερα τη δημοσιογραφία, έναν κλάδο που, όπως είπε βάλλεται πανταχόθεν, καθώς αλλάζουν τα πράγματα. «Μέσα από τη συνεργασία με τις ανώτατες Πανεπιστημιακές Σχολές καλούμαστε να βάλουμε ένα πλαίσιο ώστε η δημοσιογραφία να υπηρετεί όπως πρέπει τα συμφέροντα όλων των πολιτών», σημείωσε. Καταλήγοντας, ο κ. Κορτέσης ανέφερε πως ΕΣΗΕΠΗΝ και Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχουν κάτι κοινό και αυτό δεν είναι άλλο από τα Μουσεία Τύπου της Ένωσης και Τυπογραφίας του Ιδρύματος. «Θα ήταν ευχής έργον αυτοί οι πολιτιστικοί φορείς να μπορέσουν να συνεργαστούν, προκειμένου να αναδείξουν πράγματα που στη χώρα μας δεν έχουν αναδειχθεί όσο πρέπει», κατέληξε.

Ιδιαίτερες προοπτικές

Τέλος, η Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Αγωγής Νικολέτα Τσιτσανούδη υπενθύμισε ότι πριν λίγα χρόνια το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πραγματοποίησε σε συνεργασία με την Ένωση Συντακτών σεμινάρια γλώσσας και επικοινωνίας για δημοσιογράφους, ενώ τόνισε πως και στα πλαίσια του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου η διασύνδεση με τα Μέσα Ενημέρωσης και τον ελληνικό πολιτισμό είναι ήδη στενή. 

«Οι προοπτικές που διανοίγονται για τη διεύρυνση της συνεργασίας με τα ΜΜΕ και τη συμμετοχή του τοπικού Τύπου είναι ιδιαίτερες. Θα εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση», σημείωσε. 

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ