ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Σφοδρή ανακοίνωση καταδίκης από το δήμο

Ο δήμος Ηγουμενίτσας με μια σφοδρή ανακοίνωσή του καταδίκασε τα επεισόδια, που προκάλεσαν οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννινα στον αγώνα της ομάδας τους με τον Σπάρτακο Γραικοχωρίου για το Κύπελλο Ελλάδας και την κάλεσε να αποζημιώσει το δήμο για τις ζημιές, που προκλήθηκαν, ενώ θεωρεί ότι πρέπει να τιμωρηθεί η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα.

Επίσης κατηγόρησε τον ΠΑΣ Γιάννινα για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά στον αγωνιστικό τομέα, για τα 11 γκολ, που σημείωσε. 

Η Γιαννιώτικη ομάδα απάντησε, κάνοντας λόγο για "θέατρο του παραλόγου" και αποδίδοντας " άγνοια"  στο δήμο Ηγουμενίτσας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας καταδικάζει απερίφραστα τα θλιβερά επεισόδια που έλαβαν χώρα την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024 στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας, όταν κατά τη διάρκεια αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδας μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων Σπάρτακος Γραικοχωρίου – ΠΑΣ Γιάννενα, χούλιγκανς της φιλοξενούμενης ομάδας εισήλθαν εντελώς αδικαιολόγητα στον αγωνιστικό χώρο και εκτόξευσαν δεκάδες επικίνδυνα αντικείμενα προς την κεντρική εξέδρα του γηπέδου, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει σοβαρά η σωματική ακεραιότητα των θεατών, ανάμεσα στους οποίους ήταν μικρά παιδιά.

Ζητούμε από την ΕΠΟ να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι των επεισοδίων και η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννενα. Είναι μια ευκαιρία για τη νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας να δείξει ότι πραγματικά μπορεί να κάνει πράξη τα όσα υποσχέθηκε περί καθεστώτος ισονομίας μεταξύ όλων, ανεξαρτήτως επαγγελματικού ή ερασιτεχνικού χαρακτήρα των ομάδων και μακριά από επιρροές που σχετίζονται με τα οικονομικά μεγέθη και την ιστορία των συλλόγων. Οι κανονισμοί πρέπει να εφαρμόζονται ισότιμα για όλους.

Επίσης, ζητήσαμε από τον ΠΑΣ Γιάννενα να ζητήσει δημόσια συγνώμη για τη συμπεριφορά των οπαδών του. Αποτέλεσε για εμάς δυσάρεστη έκπληξη η στάση τους, σε ένα γήπεδο στο οποίο τα τελευταία χρόνια έχουν φιλοξενηθεί δεκάδες αγώνες της Super League 2 και της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, με ομάδες από όλη τη χώρα, χωρίς να δημιουργηθούν παρατράγουδα. Ζητήσαμε επίσης από τον ΠΑΣ Γιάννενα να αποζημιωθεί ο Δήμος για τις ζημιές που προκλήθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο από τις πράξεις και ενέργειες των οπαδών του.  

Όσον αφορά την αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας του ΠΑΣ απέναντι σε έναν αντίπαλο κατώτερης κατηγορίας, δεν θα τη σχολιάσουμε, καθώς όλοι οι θεατές έγιναν μάρτυρες μιας παντελώς αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς μακριά από κάθε έννοια του «ευ αγωνίζεσθαι» (fair play). Τέτοιες συμπεριφορές αποδεικνύουν μόνο την ύπαρξη βαθιών συμπλεγμάτων και δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με τις αξίες του αθλητισμού. 

Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές του Σπάρτακου για την αξιοπρεπή και καθ΄ όλα αθλητική εμφάνισή τους. Προς τιμή τους ολοκλήρωσαν έναν αγώνα με υπέρτερο αντίπαλο χωρίς να μετέλθουν αντιαθλητικών μέσων, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δεν υπέστησαν κανένα πειθαρχικό έλεγχο από τους διαιτητές. Συγχαρητήρια και στη διοίκηση του συλλόγου για την ψύχραιμη στάση που επέδειξε, η οποία συνέβαλλε αποφασιστικά στο να αποφευχθούν τα χειρότερα. 


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Από το βράδυ της Κυριακής ζούμε το θέατρο του παραλόγου και παρότι είχαμε αποφασίσει να μην απαντήσουμε φαίνεται πως πλέον βρίσκεται εν πράξει μια ενορχηστρωμένη επίθεση κατά του ΠΑΣ Γιάννινα με στόχο την τιμωρία του κάτι που το έχει καταλάβει και ο πλέον αδαής.

Όσον αφορά την ανακοίνωση του Δήμου Ηγουμενιτσας που διαβάσαμε προς μεγάλη μας έκπληξη, έχουμε να δηλώσουμε ότι η κοροϊδία έχει και τα όρια της και δεν θα δεχθούμε να γίνουμε ο αποδιοπομπαίος τράγος, επειδή ορισμένοι επιθυμούν να απομακρύνουν από πάνω τους την όποια ευθύνη κρύβοντας με αυτό τον τρόπο την ανικανότητα τους.

Είδαμε έναν ολόκληρο Δήμο να μας εγκαλεί για κάτι για το οποίο η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τον Δήμο Ηγουμενίτσας και τον Σπάρτακο Γραικοχωρίου. Συγκεκριμένα κατηγορούν την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα την στιγμή που η ΠΑΕ ουδέποτε ζήτησε εισιτήρια για τον αγώνα, ουδέποτε η ιδια προέβη σε οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων της, ουδέποτε μάλιστα ενημέρωσε ότι θα πάνε φίλαθλοι της στον αγώνα.

Επομένως αυθαίρετα και χωρίς να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες και διατυπώσεις, βγήκαν προς πώληση εισιτήρια στα εκδοτήρια του Δημοτικού Σταδίου Ηγουμενίτσας χωρίς να έχουν ληφθεί και τα αντίστοιχα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή ενός αγώνα.

Αντί λοιπόν να κάνουν την αυτοκριτική τους για την παντελώς έλλειψη μέτρων ενός τέτοιο αγώνα κόντρα στην ομάδα που εκπροσωπεί επάξια και κάνει περήφανη όχι μόνο την πόλη των Ιωαννίνων, αλλά όλη την Περιφέρεια της Ηπείρου – μέρος της οποίας είναι και η Ηγουμενίτσα- απαιτούν από την ΠΑΕ να ζητήσει συγνώμη και να τιμωρηθεί, όταν η ίδια δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη για τα όσα διαδραματίστηκαν στον αγώνα. Εδώ όμως άλλος πρέπει να ζητήσει συγνώμη για το πως εξελίχθηκαν τα πράγματα.

Ο στρουθοκαμηλισμός φαίνεται πως είναι επιλογή του Δήμου Ηγουμενίτσας, ο οποίος αντί να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της πόλης ασχολείται με πράγματα για τα οποία έχουν πραγματική άγνοια. Θέλουμε να πιστεύουμε πως από τέτοια άγνοια και όχι από επιλογή δεν έγινε καμία αναφορά στον τρόπο με τον οποίο υποδέχτηκαν τον ΠΑΣ Γιάννινα οι οπαδοί του τοπικής ομάδας αν και αμφιβάλλουμε κατά πόσο ήταν οπαδοί του Σπάρτακου και όχι κάποιας άλλης ομάδας.

Τέλος, ο Δήμος Ηγουμενίτσας εγκαλεί τον ΠΑΣ Γιάννινα για την αγωνιστική του συμπεριφορά. Το μόνο που έχουμε να πούμε είναι να διαβάσει την τοποθέτηση του προπονητή της ομάδας μας μετά το τέλος του αγώνα περί σεβασμού του αντιπάλου.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν θα επιτρέψει κανέναν να εμπαίζει το όνομα του και θα συνεχίσει να είναι αρωγός στην προσπάθεια για ένα ποδόσφαιρο για όλους αφήνοντας τον ακραίο λόγο εκτός.


(Σ. Σ.: Πρέπον είναι στο χώρο του αθλητισμού, που μόνο θεωρητικά, δυστυχώς, είναι πολιτιστική έκφραση και έκφανση, να υπάρχει και να αποδεικνύεται σεβασμός, αυτοσεβασμός και αλληλοσεβασμός).


Φωτό: super-fm.gr