Ένας Παραμυθιώτης επιτυχημένος επιχειρηματίας πίσω από τα υδροπλάνα στην Ήπειρο...

Το δίκτυο υδατοδρομίων έχει αρχίσει να επεκτείνεται, με τα Γιάννινα να αναμένουν την αδειοδότηση του υδατοδρομίου Παμβώτιδας στην περιοχή του Περάματος τους επόμενους μήνες, με στόχο, από τα τέλη του έτους ή τις αρχές του επόμενου, να ξεκινήσουν οι πτήσεις.

Πίσω από την επενδυτική δραστηριότητα υδροπλάνων στα Γιάννινα, υπάρχει ένας Παραμυθιώτης πολύ επιτυχημένος επιχειρηματίας, ο Γεώργιος  Βέρμπης (από το Πόποβο, που κρατά ιδιαίτερα στενούς δεσμούς με το χωριό του και την Παραμυθιά και συχνά προσφέρει χρήματα για την υλοποίηση διαφόρων έργων και πρωτοβουλιών). 

Πώς συμβαίνει αυτό; Η εταιρία Hellenic Seaplanes,  που  πετάει τα υδροπλάνα και της οποίας πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος  είναι ο Νικόλαος Χαραλάμπους, έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας  με την εταιρία ifly, που πραγματοποιεί  ιδιωτικές πτήσεις με ελικόπτερα και jet αεροπλάνα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της οποίας είναι ο Γεώργιος Βέρμπης.

Το μνημόνιο συνεργασίας περιλαμβάνει: 

– Την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της IFLY στο αεροδρόμιο Μεγάρων από πλευράς Hellenic Seaplanes για την υποστηρικτική λειτουργία των υδροπλάνων της, καθώς εκεί πλέον είναι το κέντρο της εταιρίας για τη συντήρηση και έλεγχο των αεροσκαφών της, καθώς και για τον  εφοδιασμό τους με καύσιμα.

– Την δικτύωση και ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των δύο εταιρειών παρέχοντας συνδυαστικά τις υπηρεσίες τους δημιουργώντας ολοκληρωμένα τουριστικά προϊόντα στοχεύοντας πάντα την αύξηση της επιβατικής κίνησης με τα πτητικά τους μέσα.

– Την ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας και διαμόρφωση κοινών προτάσεων στρατηγικής για την ενίσχυση και διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος – επενδυτικού και επιχειρηματικού – που θα προάγει την ανάπτυξη μιας νέας αεροπορικής εποχής στην Ελλάδα βασισμένης στις συνδυασμένες μεταφορές.

Ο κ. Βέρμπης  έχει κάνει στόχο του να έρθουν υδροπλάνα στα Γιάννινα και για το σκοπό αυτό είχε συναντηθεί πριν μερικούς μήνες  με τον δήμαρχο Ιωαννιτών Θωμά Μπέγκα και τελικά δρομολογήθηκε η υπόθεση.

Μάλιστα  έχει εκφράσει την επιθυμία του ή καλύτερα αποτελεί στόχο του,  αφού εδραιωθούν τα υδροπλάνα στα Γιάννινα, να προσθαλασσώνονται και στην Ηγουμενίτσα.

Είναι ένας πολύ οξυδερκής επιχειρηματίας ο Γιώργος Βέρμπης, ο οποίος τολμά αποφασιστικά και τα επιχειρηματικά του βήματα στέφονται από επιτυχία. Μπορεί να ξεκίνησε φτωχός από το ορεινό χωριό του, όμως, με πολλή και συστηματική δουλειά και προπαντός με ηθικό προσανατολισμό, κατόρθωσε να εξελιχθεί και να ανελιχθεί. 

Αρχικά  και μέχρι την αδειοδότηση του υδατοδρομίου στην λίμνη Παμβώτιδα, βάση των υδροπλάνων θα αποτελεί το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Νικόλαο Χαραλάμπους να σημειώνει πως τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν με τη διασύνδεση των Ιωαννίνων και των Ιονίων Νήσων (Κέρκυρα, τους Παξούς, τα Διαπόντια Νησιά), την Αμφιλοχία και την Πάτρα, όπου βρίσκονται επίσης υδατοδρόμια σε διαδικασία αδειοδότησης, και μελλοντικά ακόμη και με την Αλβανία ή άλλες χώρες.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή η αρχή θα συνεχίσει και θα μεγαλώσει το δίκτυο υδατοδρομίων στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες», σημείωσε, στην εκδήλωση για τη δοκιμαστική πτήση του υδροπλάνου, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, στη Λιμνοπούλα.

ΗΛΙΑΣ ΜΑΚΟΣ