ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Προς την Πολεοδομία και την Κτηματική Υπηρεσία...

Επιστολή, με αίτημα να δοθεί χρόνος σε επιχειρήσεις για συμμόρφωση τους με τους όρους των παραχωρήσεων δημόσιων  και   δημοτικών χώρων, έστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας προς την Πολεοδομία του δήμου Ηγουμενίτσας, αλλά και την Κτηματική Υπηρεσία.

Ειδικότερα σημειώνεται στην επιστολή: 

"Εκ μέρους της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας θα θέλαμε να εκφράσουμε τη θέση μας σχετικά με τους πρόσφατους ελέγχους που πραγματοποιούνται σε επαγγελματίες του Δήμου Ηγουμενίτσας και αφορούν τη συμμόρφωση τους με τους όρους των παραχωρήσεων δημόσιων και δημοτικών χώρων.

Αναγνωρίζουμε πλήρως τη σημασία της τήρησης της νομιμότητας και της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος. Σε καμία περίπτωση δεν διαφωνούμε με τις ενέργειες των αρμόδιων υπηρεσιών που έχουν ως στόχο την εφαρμογή του Νόμου. Ωστόσο, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι  τα ζητήματα που εντοπίζονται αφορούν χρόνιες καταστάσεις, οι οποίες έχουν διαμορφωθεί κατά τη διάρκεια πολλών ετών και δεν οφείλονται αποκλειστικά σε αμέλεια ή πρόθεση των σημερινών ιδιοκτητών των επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, θα θέλαμε να ζητήσουμε την συνεργασία και την κατανόησή σας, παρέχοντας ένα εύλογο χρόνο στους επαγγελματίες για να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις του Νόμου, προτού επιβληθούν οποιεσδήποτε διοικητικές πράξεις ή κυρώσεις. Πιστεύουμε ότι μια εύλογη χρονική περίοδος θα δώσει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες να προσαρμόσουν τις εγκαταστάσεις τους σύμφωνα με τις νόμιμες απαιτήσεις και να αποφύγουν τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες για τις επιχειρήσεις τους, σε μια ήδη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Ελπίζουμε στη θετική ανταπόκρισή σας σε αυτό το αίτημα και στη αγαστή συνεργασία όλων των πλευρών για την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων της πόλης μας, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη συμμόρφωση με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο".