Έφυγε μια αρχόντισσα...

Μια πραγματική αρχόντισσα, κυρίως σε ψυχικά χαρίσματα, έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Η Πανωραία Γεωργίου Καχριμάνη, μητέρα του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη. 

Μια δυναμική γυναίκα, που πάλεψε με νύχια και με δόντια για την οικογένειά της και αξιώθηκε να χαρεί και να απολαύσει εγγόνια και δισέγγονα και η οποία δεν εγκατέλειψε ούτε για μια στιγμή την ανθρωπιά της.

Παραδοσιακή Μετσοβίτισσα,  στάθηκε σε όλες τις στιγμές της ζωής, και στις θλιβερές και στις χαρούμενες, με ψυχική ισορροπία. 

Μια απλή γυναίκα ήταν, ωστόσο αναδείχθηκε και αποδείχθηκε παν-ωραία, όπως ακριβώς και το όνομά της, στο χαρακτήρα και στη συμπεριφορά της και αυτό όλοι απερίφραστα το ομολογούν. 

Μπορεί οι δικοί της άνθρωποι να νιώθουν την έλλειψη του χεριού της να τους  χαϊδεύει και της αγκαλιά της να τους ζεσταίνει.

Ωστόσο εκείνη στοργικά, όπως πάντα, και όχι ψυχρά, από τον ουρανό θα τους θωρεί. Και θα θέλει, όπως πάντα, όχι σκυθρωπά και πληγωμένα, αλλά χαρούμενα και ευτυχισμένα τα πρόσωπά τους.     

Όταν χάνονται τέτοιες μορφές, με βιώματα ισχυρά, που κράτησαν στη μάχη της ζωής, όρθρια την καρδιά τους,  τότε, ούτε άτοπο είναι, ούτε υπερβολικό, να πει κανείς, ότι όντως "φτωχαίνει" κατά τι η κοινωνία. 

ΗΛΙΑΣ ΜΑΚΟΣ