ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Mεγάλη και χρήσιμη η προσφορά της σε άπορους (ΔΕΙΤΕ BINTEO)


Πραγματικά η Τατιάνα Στοΐτσεβα, γνωστή φωτορεπόρτερ, που ζει και εργάζεται στην Ηγουμενίτσα, έχει εξαιρετική, μεγάλη (για τα  δεδομένα της περιοχής) και χρήσιμη προσφορά στην τοπική κοινωνία.

Και το κυριότερο είναι αυτή, που αναζωπύρωσε το κίνημα του εθελοντισμού στην περιοχή και με τις κοινωνικές παρεμβάσεις βοηθά αρκετό κόσμο και μάλιστα κατά τρόπο αθόρυβο, ωστόσο αποτελεσματικό. 

Παρά τις δυσκολίες και την έλλειψη συμπαράστασης από τους φορείς, δεν το έβαλε κάτω και συνεχίζει, εδώ και δέκα χρόνια,  απτόητη, με ζήλο, και  με μοναδικό κίνητρο τις ιδέες της αλληλεγγύης, της φιλανθρωπίας και της αγάπης. 

Ανταποκρίνεται με προθυμία και ευαισθησία σε ανάγκες συνανθρώπων και κυρίως μικρών παιδιών, ενισχύοντάς τους με ρούχα, παπούτσια, βιβλία, παιχνίδια και ό,τι άλλο έχει τη δυνατότητα να βρει. 

Της έχει παραχωρηθεί, μετά από δική της επιμονή, ένας χώρος στο παλιό Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, που, όμως δεν είναι κατάλληλος. 

Το πνεύμα και τα έργα της Τατιάνας Στοΐτσεβα, αλλά  και των συνεργατών της, δείχνει το συναίσθημα, αλλά και την ενσυνείδησή της, που την οδηγούν όχι στην αδράνεια και στην παθητικότητα, αλλά στη δράση και στην ενεργητικότητα.   

Οι δραστηριότητές της πήραν πανελλήνια προβολή μέσα από την "Πράξη Αγάπης", που με ένα εγκωμιαστικό αφιέρωμα, το οποίο προβλήθηκε σε πανελλήνιας εμβέλεια κανάλια, ανέδειξε την εθελοντική της πορεία και κυρίως τη συγκινητική αφορμή της προσπάθειάς της..

Μεταξύ άλλων σημειώνεται: "Στους δρόμους της Ηγουμενίτσας ρωτήσαμε τι είναι η αλληλεγγύη. Αν υπάρχει. Η απάντηση ήταν ένα γυναικείο όνομα. Τατιάνα. Αναζητώντας την τουαλέτα, στο κτίριο μιας εκδήλωσης που κάλυπτε ως φωτογράφος, μπήκε κατά λάθος σε ένα δωμάτιο με πολλές μεγάλες σακούλες γεμάτες ρούχα.

Άλλα μεταχειρισμένα και άλλα καινούργια. Ρώτησε, και έμαθε ότι όλα αυτά τα ρούχα δεν επρόκειτο να διοχετευθούν πουθενά καθώς δεν υπήρχε κάποιος να ασχοληθεί. Το τυχαίο αυτό συμβάν έγινε για αυτήν σκοπός ζωής. Σκεπτόμενη ότι η ίδια ως παιδί ντρεπόταν να πάει στο σχολείο γιατί δεν είχε ρούχα να φορέσει, ξεκίνησε να προσπαθεί, ώστε όλο και λιγότερα παιδιά να βιώσουν αυτό το συναίσθημα. Μοιάζει με παραμύθι. Κι όμως είναι αλήθεια…".

Η Τατιάνα Στοΐτσεβα κάνει κάτι, που έχει αντανάκλαση στους ανθρώπους. Και αυτή η αντανάκλαση δεν είναι απλά εξωτερική και επιφανειακή, αλλά εσωτερική και βαθιά.

ΗΛΙΑΣ ΜΑΚΟΣ