Πασχαλινές ευχές, που λάβαμε...




ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ

Ηπειρώτισσες, Ηπειρώτες,


 Ημέρα Λαμπρή. Ημέρα χαράς  η σημερινή. Το Φως της Αναστάσεως φωτίζει τις καρδιές μας.


Το Πάσχα είναι η εορτή των εορτών της Χριστιανοσύνης. Με πολλούς συμβολισμούς και μηνύματα. 


Είναι η γιορτή που μας γεμίζει φως και αισιοδοξία.


Μας οπλίζει με δύναμη, μας διδάσκει υπομονή και καρτερία,  προσφέρει ελπίδα  και σηματοδοτεί διαχρονικά την πορεία από τη δοκιμασία στη λύτρωση, από τα πάθη στην Ανάσταση.

 

Η σημερινή ημέρα, είναι  μια  ευκαιρία  για ατομικό  και συλλογικό αναστοχασμό, για επαναδιάταξη των προτεραιοτήτων μας. 


Να ανοίξουμε την καρδιά μας, να σκεφτούμε τι έχουμε κάνει   για τους συμπολίτες, για το διπλανό μας και ειδικά για όσους βιώνουν δύσκολες καταστάσεις. 


Η πατρίδα μας, η Ήπειρος,  πέρασε από πολλές δυσκολίες τα προηγούμενα χρόνια από τις διαδοχικές κρίσεις. 


Σιγά- σιγά οι «πληγές» επουλώνονται, αλλά ο δρόμος για είναι ακόμη μακρύς. 


Δεν πτοούμαστε, έχουμε πάντα  οδηγό  το μήνυμα που εκπέμπει η πασχαλινή περίοδος: Την Εβδομάδα των παθών,  διαδέχεται το χαρμόσυνο νέο της Αναστάσεως και της λύτρωσης του ανθρώπινου γένους. 


Τις ημέρες αυτές η σκέψη μας στρέφεται και σε εκείνους που ζουν και αντιμετωπίζουν τον προσωπικό τους Γολγοθά.


Τους εύχομαι  να έχουν κουράγιο  και να παίρνουν δύναμη στον καθημερινό τους αγώνα από το δίδαγμα της Αναστάσεως του Χριστού.


Το Πάσχα ας γίνει και φέτος αφετηρία αισιοδοξίας, ελπίδας για μια καλύτερη κοινωνία, για μια δυναμικότερη Ήπειρο.


Το Φως και η χαρά της Αναστάσεως να λάμψει στις καρδιές όλων,  να   αποτελέσει μήνυμα ανάκτησης της αισιοδοξίας, της αλληλεγγύης, της ελπίδας.


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ






Ο Πρόεδρος Στέλιος Αγγελούδης, το Διοικητικό Συμβούλιο και οι συνεργάτες του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης σας ευχόμαστε ολόψυχα

 

Καλή Ανάσταση 

Καλό Πάσχα



Θερμές ευχές για Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!!!

 

Με εκτίμηση

 Γιάννης Μήτσιος

Corporate Communication Expert

Διεύθυνση Corporate Affairs & Internal Communications Ομίλου ΟΤΕ,

Πολιτικός Επιστήμων-Διεθνολόγος

















Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας

Θωμά Γ. Πιτούλη

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

 

 

Εύχομαι σε όλους καλή  Ανάσταση και  καλό Πάσχα

 

Με την  ελπίδα ότι  θα μετριαστούν  οι συνέπειες από τις γεωπολιτικές εντάσεις και τους πολέμους γύρω μας και  με εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μας, ας  προσπαθήσουμε ακόμη πιο πολύ ώστε  να πετύχουμε αυτά  που πραγματικά μπορούμε.   

 

Είμαστε μια Ευρωπαϊκή χώρα , ανήκουμε στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και  παρά τα προβλήματα  , βρισκόμαστε σε  πολλή καλύτερη κατάσταση από πάρα πολλές  άλλες χώρες στο Κόσμο.

 

Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ ,  ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες που όλοι  μιλάμε για "αγάπη και για αλληλοβοήθεια    στους  συνανθρώπους και τους αναξιοπαθούντες΄΄. Ας μη κοιτάμε μόνο τις κοινωνίες που  ζουν ΄΄καλύτερα΄΄  από εμάς. Ας κοιτάξουμε και την συντριπτική πλειοψηφία όσων  ζουν χειρότερα .

 

Σε ένα Κόσμο  που αλλάζει και σε λίγα χρόνια  τίποτε δεν θα είναι το ίδιο , ας  κοιτάξουμε μπροστά  μαθαίνοντας από τα λάθη  του παρελθόντος και με ρεαλισμό , συνεννόηση και συνεργασία  να  προσφέρουμε , καλύτερες προοπτικές  στα παιδιά και στα εγγόνια μας .

 

Ας ζήσουμε  τις ημέρες της Μεγάλης εβδομάδας   με περισυλλογή και  κατάνυξη  και ας καλοδεχτούμε συγγενείς και φίλους στην ιδιαίτερη Πατρίδα μας με αγάπη  για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την  Ανάσταση και το  Πάσχα.