ΗΓ/ΤΣΑ: Με μηνύματα και νοήματα η παρουσίαση βιβλίου του Φ. Μαραζόπουλου

Το πολύ χρήσιμο και...λειτουργικό σε μηνύματα και νοήματα βιβλίο "της σιωπής" του Παραμυθιώτη εκδότη και δημοσιογράφου Φώτη Μαραζόπουλου, παρουσιάστηκε την Τετάρτη 17 Απριλίου στο θέατρο "ΦΑΟΣ" στην Ηγουμενίτσα...

Είναι το πρώτο του βιβλίο (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Κουάρκ), αλλά αν διαβάσει κανείς το περιεχόμενό του είναι σαν να έχει γράψει 10 βιβλία μαζί. Ένα ολοκέντητο μεταξωτό από διηγήματα, σκέψεις και ποιήματα,  αποτυπώνει την εσωτερικότητά του μέσα από την δημιουργική έκφραση, αλλά και τις συνεχείς αναζητήσεις του.

Η παρουσίαση ήταν ιδιαίτερη και ελκυστική. Με τη συνοδεία μουσικής διαβάστηκαν αποσπάσματα από το βιβλίο του, ενώ ο ίδιος ο συγγραφέας, που είναι ταυτόχρονα, μια ήρεμη, αλλά και φλογισμένη δύναμη, που κάνει τους πόνους  πόθους και τις απογοητεύσεις οραματισμούς, μίλησε για τα ερεθίσματα, που διαμόρφωσαν την ύλη του βιβλίου, από το οποίο εν τέλει το μήνυμα είναι ελπιδοφόρο, με την προσμονή μιας ζωντανής ζωής, που ξεπερνά τα σκοτάδια και ατενίζει το φως. 

Πάντοτε ανήσυχο πνεύμα ο Φώτης Μαραζόπουλος, πάντοτε σκεπτόμενος, πάντοτε ευαίσθητος, με αυτό το βιβλίο  ό,τι αισθάνεται σιωπηλά το κάνει μήνυμα και σήμαντρο για να ακουστεί και να ηχήσει και να αντιλαλήσει ο απόηχός του στις καρδιές των αναγνωστών, να μη μείνει στην επιφάνεια, αλλά να φτάσει στο βάθος. 

ΗΛΙΑΣ ΜΑΚΟΣ

Φωτό: Τατιάνα Στοΐτσεβα