Κοντέινερ στο δήμο Σουλίου για να στεγαστεί άστεγη!


Αν και τέτοιες πρωτοβουλίες, που αποτελούν υποχρέωση των αρμοδίων, πρέπει να αναλαμβάνονται σε μεγαλύτερη κλίμακα, αξίζει καταγραφής και προβολής το γεγονός.

Η περιφέρεια Ηπείρου διέθεσε ένα κοντέινερ στο δήμο Σουλίου, για να στεγαστεί άστεγο άτομο, που το σπίτι, το οποίο είχε σε χωριό της περιοχής, καταστράφηκε από πυρκαγιά.

Βέβαια το κοντέινερ αποτελεί μια προσωρινή λύση, αλλά από το τίποτα, από το να μην έχουν οι άνθρωποι μια στέγη, είναι κάτι.

Πρόκειται για πράξη ευαισθησίας προς το συνάνθρωπο, σε μια εποχή που οι καρδιές έχουν σκληρύνει και το ανθρωπιστικό κλίμα έχει υποχωρήσει.

Άνθρωποι, που είναι αναγκεμένοι, χρειάζονται στήριξη. Από φορείς, που έχουν τη δυνατότητα. Όπως είναι το κράτος, η αυτοδιοίκηση, η Εκκλησία (που οφείλουν να μην εξαντλούνται σε θεωρίες αλληλεγγύης, αλλά να εκφράζονται μέσα από πράξεις) κ.λπ. 

Ό,τι και να κάνουν οι πολίτες σε επίπεδο φιλανθρωπίας, αν δεν παρέμβουν οργανωμένοι θεσμοί,  αποτελεσματική διέξοδος στο κοινωνικό πρόβλημα, που όλο και εντείνεται, δεν μπορεί να δοθεί.

Και το κυριότερο είναι να δημιουργηθούν από την Πολιτεία οι κοινωνικές και οικονομικές προϋποθέσεις, ώστε να μην υπάρχουν άστεγοι. 

ΗΛΙΑΣ ΜΑΚΟΣ