Οι "Τσάμηδες" παρουσίασαν λεύκωμα "Ένα ταξίδι στη Νότια Αλβανία:Τσαμουριά", που εξέδωσαν οι Τούρκοι!

Άλλη μια πρόκληση από τους αυτοαποκαλούμενους "Τσάμηδες". 
Ο σύλλογος "Τσαμουριά", που αυτοχαρακτηρίζεται ως μη κυβερνητική οργάνωση και "Κέντρο Ιστορικής Έρευνας" και έχει έδρα το Κόσοβο,  παρουσίασε στα Τίρανα πολυτελές λεύκωμα 1100 σελίδων με τίτλο "Ένα ταξίδι στη Νότια Αλβανία: Τσαμουριά". 
Η Θεσπρωτία χαρακτηρίζεται ως αλβανική επαρχία!!!Για τέτοιο θράσος μιλάμε. 
Σ' αυτό το λεύκωμα, που συνέγραψε ο Ibrahim Daut Bejdeshati (Hoxha) και ισχυρίζεται ότι χρησιμοποίησε "τη μητρική γλώσσα, δηλαδή τη διάλεκτο Cham  ", που δεν υπάρχει ως γραπτός λόγος, προβάλλονται οι γνωστές ανθελληνικές θέσεις και οι ανιστόρητες και ανυπόστατες διεκδικήσεις.  Πρόκειται για γραφικότητες. 
Το θέμα, όμως, είναι αλλού:  Εκδότης του πολυσέλιδου  λευκώματος είναι το τουρκικό Ίδρυμα “ALSAR”. 
Πρόκειται για δημιούργημα των  Τουρκικών υπηρεσιών με ιδιαίτερη δραστηριότητα ακριβώς στην προώθηση εκδόσεων, που αφορούν στη νεοθωμανική αντίληψη για τα Βαλκάνια και τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς της περιοχής. 
Προ διετίας εξ άλλου το ίδιο Ίδρυμα στα Τίρανα παρουσίασε ιστορικό βιβλίο το οποίο διατείνεται να δει την συνολική απελευθερωτική κίνηση των λαών της Βαλκανικής απ’ τον Οθωμανικό ζυγό ως «γενοκτονία εις βάρος των Μουσουλμάνων Τούρκων»! 
Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό και ο Σπετίμ Ιντρίζι, πρόεδρος του "Τσάμικου" κόμματος, του οποίου όλοι οι βουλευτές αυτομόλησαν στο κυβερνητικό κόμμα του Έντι Ράμα, επαναλαμβάνοτας τα γνωστά περί γενοκτονίας των "Τσάμηδων" από τους Έλληνες, αλλά και λέγοντας ότι η "Τσαμουριά" δεν έχει πολύ μικρότερη γεωγραφική έκταση από αυτή του Κοσσυφοπεδίου!!!