Παραγωγή νέων προϊόντων τυριού και κρέατος στη Θεσπρωτία, συνδεδεμένων με τον τουρισμό


Με γνώμονα την ευρύτερη διάδοση των τοπικών αγροδιατροφικών προϊόντων στο πλαίσιο του έργου MeDInno, γίνεται προσπάθεια παραγωγής νέων προϊόντων τυριού και κρέατος στη Θεσπρωτία, συν δεδεμένων κυρίως με τον τουρισμό.. ώστε να αυξηθεί η κατανάλωση, μαζί και ο τζίρος. Για να επιτευχθεί αυτό υπάρχει ανάγκη ενδυνάμωσης των παραγωγών μέσω έργων υποδομών, κυρίως του οδικού δικτύου, αξιοποίησης ευκαιριών της ευρωπαϊκής και διεθνούς αγοράς, παραγωγής ποιοτικού κρέατος και δημιουργίας αγοράς παραγωγών. Σημαντικός παράγοντας προς αυτή την κατεύθυνση  είναι να επανέλθουν οι παραδοσιακές διαδικασίες τυροκόμησης, ώστε να γίνει αναβίωση παλιών συνταγών και προϊόντων.