Άνοιγμα στην αγορά της Ιταλίας μπορούν να κάνουν Θεσπρωτοί κτηνοτρόφοι και τυροκόμοι

Άνοιγμα στην αγορά της Ιταλίας μπορούν να κάνουν κτηνοτρόφοι και τυροκόμοι της Θεσπρωτίας, μέσω του διασυνοριακού προγράμματος "Κοινή ανάπτυξη καινοτόμων διαδικασιών και προϊόντων με βάση την τοπική γαλακτοκομική και κρεοπαραγωγική παράδοση. Στο πλαίσιο του προγράμματος, στο οποίο μετέχει η περιφέρεια Ηπείρου, συζητούνται εκτενώς οι διαδικασίες και τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία για την παραγωγή νέων προϊόντων τυροκομίας και κρέατος, αξιοποιώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου και τη μακρά παράδοσή του στους κλάδους της γαλακτοπαραγωγής, της κρεοπαραγωγής και της τυροκομίας. Ενώ, ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός κοινών δράσεων προβολής νέων και υφιστάμενων προϊόντων τυροκομίας και κρέατος στο πλαίσιο στοχευμένων γαστρονομικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα και την Ιταλία, αποτέλεσε επίσης αντικείμενο συζήτησης.