Τοπικά πολιτικά: Θα αξιοποιηθεί η Στ. Μπραΐμη; - Τι είπαν για την κυβέρνηση οι Β. Γιόγιακας και Μ. κάτσης

Όπως είναι γνωστό, η μέχρι τώρα δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη, εξελέγη άνετα περιφερειακή σύμβουλος Θεσπρωτίας με την παράταξη του Αλέκου Καχριμάνη. Και το ερώτημα είναι: Θα αξιοποιηθεί, αφού θεωρείται ικανή, σε θέση ευθύνης; Βέβαια, αυτό είναι στην αποκλειστική βούληση και απόφαση του κ. Καχριμάνη. Πάντως φήμες, που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν, έως ότου ανακοινώσει επίσημα τις προθέσεις του ο κ. Καχριμάνης, και είναι νωρίς ακόμη μέχρι το Σεπτέμβριο, μεσολαβούν οι διακοπές του Αυγούστου, τη θέλουν Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, με τον Θωμά Πιτούλη να διατηρεί τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας, αφού και με την ψήφο των πολιτών κρίθηκε κατάλληλος.
***
Μιλώντας στη Βουλή, επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο βουλευτής της Ν.Δ. στη Θεσπρωτία Βασίλης Γιόγιακας, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι "στις πρόσφατες εκλογές οι πολίτες έδωσαν μια καθαρή, ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία να κάνει πράξη το πρόγραμμά της. Έδωσαν εντολή να εκπληρώσει, ως κυβέρνηση πια, την αποστολή της, που δεν είναι άλλη από να φέρει οικονομική ανάπτυξη, κοινωνική ευημερία, εξωτερική και εσωτερική ασφάλεια. Όχι για λίγους, ούτε για κάποιους, αλλά για όλους! Πέρα όμως από τη μάχη για μια δυνατή Ελλάδα, για μια καλύτερη ζωή για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, υπάρχει ένα ακόμα στοίχημα. Μια άλλη μεγάλη μάχη που πρέπει να κερδηθεί. Είναι η μάχη των αξιών. Η μάχη των αρχών. Η μάχη του ήθους.   Γιατί η πρότασή μας προς την κοινωνία, δεν αφορά μόνο ένα σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας. Αφορά επίσης μια άλλη αντίληψη, μια άλλη νοοτροπία, που θέλουμε να ενθαρρύνουμε και να καλλιεργήσουμε, ιδιαίτερα στις νεότερες γενιές: Απέναντι στο διχασμό και τη διάκριση του «εμείς ή οι άλλοι», θέλουμε να αγκαλιάσουμε όλη την κοινωνία, να ενώσουμε τους Έλληνες. Απέναντι στη μετριότητα και τις «εκλεκτικές συγγένειες», εμείς επιβραβεύουμε την αριστεία και την αξιοκρατία. Θέλουμε να ριζώσουμε ξανά στην κοινωνία μας τις αξίες της προκοπής, της τόλμης, της δημιουργίας".
***
Στην ομιλία του στη Βουλή, επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης παρατήρησε: "Αρχικά θα ήθελα να μου επιτρέψετε, να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μου από τη Θεσπρωτία οι οποίοι με επανεξέλεξαν και μου έδωσαν την ευκαιρία να βρίσκομαι εδώ, ώστε μέσα από το νέο μου αυτό ρόλο να εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για το καλό του τόπου αλλά και της πατρίδας μας γενικότερα. Ως ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση πλέον, θα τιμήσουμε τη βούληση του λαού μας, με την άσκηση προγραμματικής και δυναμικής αντιπολίτευσης σε όλα τα πεδία. Θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες που μας παρακολουθούν, πως θα κάνουμε τα πάντα ώστε να διασφαλίσουμε, ό,τι με κόπο και θυσίες πετύχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Ο ελληνικός λαός μας έδωσε την εντολή να ασκήσουμε ουσιαστική και δυναμική προγραμματική αντιπολίτευση. Μας ανέθεσε να ελέγχουμε την Κυβέρνηση, ώστε να μην παρεκκλίνει από το δρόμο της εξυπηρέτησης του Δημοσίου συμφέροντος. Αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε. Θα μας βρείτε αρωγούς σε θέματα που υπάρχει συναίνεση, θα μας βρείτε απέναντι με κάθε μέσο σε ζητήματα υπαναχώρησης σε κεκτημένα, θα παρακολουθούμε στενά τη διαύγεια, δεν θα επιτρέψουμε καταστροφικά deals αν ω μη γένοιτο σχεδιαστούν αδιαφανώς κάτω από το τραπέζι.Θα είμαστε εδώ για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας και να υπερασπιστούμε όσα με κόπο και θυσίες χτίσαμε τα τελευταία 4.5 χρόνια".